13. 10. 2020

PPF dokončila prevzatie mediálnej spoločnosti CME

PPF dokončila prevzatie 


mediálnej spoločnosti CME

Finančná skupina PPF dokončila prevzatie mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízie v krajinách strednej a východnej Európy.
Skupina PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera teraz plne majetkovo kontroluje aktivity CME v Českej republike, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. Transakciu schválila Európska komisia (EK), príslušné regulačné úrady v niektorých krajinách aj akcionári CME.
Akcie CME boli stiahnuté z burzy NASDAQ Global Select Market a z Burzy cenných papierov Praha a po dokončení akvizície prestávajú existovať. Akcionári, ktorí bezprostredne pred realizáciou akvizície vlastnili akcie CME kategórie A, dostanú 4,58 USD (3,89 eura) za akciu.
"Uvedomujeme si zodpovednosť, ktorú na seba prevzatím CME berieme. Jej pozícia na trhu je veľmi dobrá, a preto budeme ďalej pokračovať v budovaní siete navzájom nezávislých televíznych kanálov v jednotlivých krajinách. Veríme tiež, že sa nám podarí vytvoriť nové obchodné príležitosti prepojením mediálnych a telekomunikačných služieb. CME má početných a verných divákov, my im budeme aj naďalej prinášať kvalitný a atraktívny obsah," uviedol v tlačovej správe PPF väčšinový vlastník skupiny Petr Kellner.
Pozíciu generálneho riaditeľa CME s okamžitou platnosťou prevezme Didier Stoessel, ktorý bude zodpovedný za český, slovenský, rumunský a slovinský trh. Stoessel má skúsenosti v oblasti médií, technológií a medzinárodných financií, keďže pôsobil v spoločnostiach Modern Times Group, HSBC Investment Bank a Merrill Lynch International. Generálnym riaditeľom CME v Bulharsku sa stane Luboš Jetmar.
CME prevádzkuje televízne stanice v Českej republike, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. Patrí medzi popredné mediálne spoločnosti v strednej a východnej Európe. Celkovo má vo svojom portfóliu 30 televíznych kanálov, pričom svojím vysielaním na piatich trhoch pokrýva územie so 45 miliónmi divákov.

Copyright © TASR 2020