29. 4. 2021

Originálna šou 2 na 1 s hosťom Filipom Tůmom si v stredu pripísala rekordný trhový podiel

 Originálna šou 2 na 1 s hosťom Filipom Tůmom

 

 si v stredu pripísala rekordný trhový podiel

V utorok sa jasným víťazom večera stal výnimočný seriál o sile priateľstva Červené pásky. V oba dni sa vynikajúco darilo aj večerným spravodajským reláciám.


Mimoriadne obľúbená zábavná šou 2 na 1 opäť potvrdila, že patrí k najúspešnejším programom na televíznom trhu. Premiérová epizóda s exkluzívnym hosťom, populárnym hercom Filipom Tůmom zo seriálového hitu Oteckovia, sa v stredu, 28. apríla 2021, stala v oboch hlavných cieľových skupinách najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc a dosiahla zatiaľ najlepší tohtoročný trhový podiel.

Ďalšia premiérová epizóda autorského programu moderátorov Adely Vinczeovej a Dana Dangla si v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 pripísala druhý najvyšší tohtoročný rating 8,2 % a doposiaľ rekordný trhový podiel 25,8 %. Zároveň aj tentoraz s výrazným odstupom porazila výpravný pôvodný seriál konkurencie. V porovnaní s minulým týždňom si včerajšia epizóda ratingovo polepšila o rovný 1,1 percentuálneho bodu a jej trhový podiel vzrástol o 4,9 percentuálneho bodu.

Večer plný bláznivých úloh, nečakaných situácií, zaujímavého rozprávania a najmä skvelej zábavy pritiahol k obrazovkám celkovo 401-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je doposiaľ druhý najvyšší počet v rámci aktuálnej sezóny šou. Medzitýždenne ide o nárast sledovanosti o 38-tisíc divákov.

Celkovo najsledovanejším programom dňa sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala večerná spravodajská relácia Počasie. V cieľovej skupine 12-54 dosiahla výborný rating 9,7 % a trhový podiel 32,5 %. Aktuálne informácie o počasí si na Markíze pozrelo 588-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Tretie miesto v stredajšom rebríčku sledovanosti obsadila v cieľovej skupine 12-54 hlavná spravodajská relácia Televízne noviny, ktorá zaznamenala rating 8,2 % a trhový podiel 30,5 %. V širšej cieľovej skupine 12+ patrila súhrnu najdôležitejších udalostí dňa s 503-tisíc divákmi pri obrazovkách celková druhá priečka. Podvečernému vysielaniu tradične kraľoval rodinný seriál Oteckovia, v cieľovej skupine 12-54 si pripísal rating 5,8 % a trhový podiel 28,5 %.

Pôvodná tvorba TV Markíza zabodovala aj v utorok, 27. apríla 2021, kedy sa jasným víťazom večera stal výnimočný seriál o sile priateľstva Červené pásky. Predposledná premiérová epizóda zaznamenala druhý najvyšší tohtoročný rating 7,9 % a rovnako aj trhový podiel 21,9 %. Konkurenčný seriál Nový život na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine značne zaostal s podielom na trhu 11,5 %.

Najsledovanejšími programami dňa boli večerné spravodajské relácie Počasie (rating 9,3 % / share 28,0 % v CS 12-54) Televízne noviny (rating 8,3 % / share 28,5 % v CS 12-54). Predpoveď počasia zaujala celkovo 549-tisíc divákov a sumár spravodajských aktualít 499-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA