24. 7. 2021

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Twitter Disables the Tweet Count Feature? - Say Daily

Americká internetová spoločnosť Twitter prevádzkujúca rovnomennú sociálnu a mikroblogovaciu sieť za druhý kvartál tohto roka vykázala vyšší zisk, ako sa očakávalo. Pomohol tomu rastúci dopyt po reklame vo všetkých geografických regiónoch a pri všetkých typoch produktov. Firma za apríl až jún dosiahla zisk 65,6 milióna dolárov, čiže 8 centov na akciu. V rovnakom období vlaňajška pritom skončila v strate 1,38 miliardy dolárov, čiže 1,75 dolára na akciu.
Tržby spoločnosti v druhom štvrťroku sa oproti rovnakému obdobiu minulého roka zvýšili o 74 percent na úroveň 1,19 miliardy dolárov zo sumy 683,4 milióna dolárov. Ich výška prekonala očakávania Wall Street. Tržby za reklamu na samotnom americkom trhu sa počas apríla až júna takmer zdvojnásobili.
Analytici oslovení v prieskume spoločnosti FactSet v priemere očakávali, že Twitter v druhom kvartáli dosiahne zisk 7 centov na akciu pri tržbách 1,07 miliardy dolárov. Twitter prognózuje, že v treťom kvartáli dosiahne tržby v pásme 1,22 až 1,3 miliardy dolárov.
Počet každodenných používateľov mikroblogovacej siete sa počas apríla až júna v porovnaní s druhým kvartálom vlaňajška zväčšil o 11 percent na 206 miliónov. Tento rast bol v súlade s očakávaniami. 


Ruské ministerstvo spravodlivosti chce zakázať organizáciu Za ľudské práva  - fotogaléria 1 | Aktuality.sk
Ruské ministerstvo spravodlivosti v piatok označilo investigatívnu webstránku Insider a piatich novinárov za „zahraničných agentov“. Medzi nimi sú aj dvaja novinári z investigatívneho webu Projekt, ktorého vydavateľstvo nedávno generálna prokuratúra vyhlásila za „nežiaducu organizáciu“.
Insider informoval o vyšetrovaniach údajnej korupcie a zneužívania moci poprednými predstaviteľmi, údajnej utajenej akcii Ruska v Sýrii a na Ukrajine alebo otrave ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného.
Ministerstvo spravodlivosti konalo na základe zákona, podľa ktorého vyhlasujú za zahraničných agentov jednotlivcov a mimovládne organizácie, ktoré sú financované zo zahraničia a ich aktivity sa dajú voľne popísať ako politické. Na označenie skupín za nežiaduce používajú ruské úrady ďalší zákon, podľa ktorého je tiež členstvo v nich trestným činom. Na základe neho zakázali v Rusku už zhruba 40 skupín, vrátane opozičných zoskupení a zahraničných mimovládok.
Ruské úrady pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami zvýšili tlak na nezávislé spravodajské médiá. Za zahraničných agentov označili napríklad dve populárne nezávislé médiá Meduza a VTimes a tiež udelili vysoké pokuty Rádiu Slobodná Európa, ktoré financujú Spojené štáty, za to, že neidentifikovalo svoj materiál ako vytvorený zahraničnými agentmi. Vysielateľ požiadal o pomoc Európsky súd pre ľudské práva.
Septembrové voľby sú široko vnímané ako dôležité pre Putinovu schopnosť upevniť si vládu pred prezidentskými voľbami v roku 2024. V júni moskovský súd vyhlásil organizácie založené Navaľným za extrémistické, čím zakázal ľuďom spojeným s nimi kandidovať na verejnú funkciu. Mnoho spojencov Navaľného dúfalo, že sa bude 19. septembra vo voľbách uchádzať o kreslo v parlamente.

 


©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.






The Rise and Fall of NSO Group • Forbidden Stories


Skupina NSO Group reaguje na pokračujúce falošné obvinenia organizácie Forbidden Stories
 

Pokiaľ ide o zverejnenie nepravdivých obvinení konzorciom médií, hovorca skupiny NSO uviedol:
„Zoznam nie je zoznamom cieľov Pegasus ani potenciálnych cieľov.
„Čísla v zozname nijako nesúvisia so skupinou NSO.
„Každé tvrdenie, že meno v zozname nevyhnutne súvisí s cieľom Pegasus alebo potenciálnym cieľom, je mylné a nepravdivé."

O skupine NSO Group
Spoločnosť NSO Group je popredným vývojárom technológií, ktorý poskytuje vládam a orgánom činným v trestnom konaní licencie na softvérové riešenia pre vyšetrovanie a prevenciu teroristických činov, boj proti trestnej činnosti a zvyšovanie verejnej bezpečnosti. Produkty spoločnosti NSO boli úspešne použité na:
- prevenciu terorizmu, vrátane násilia so strelnými zbraňami, bombami v autách a samovražednými atentátnikmi v dopravných uzloch, verejných parkoch, na trhoch, koncertných miestach, v športových arénach a na ďalších verejných miestach
- rozbitie skupín zneužívajúcich deti, obchodujúcich so sexom a drogami a operujúcich v oblasti prania špinavých peňazí
- hľadanie a záchranu unesených detí
- pomoc záchranným tímom pri hľadaní preživších uväznených pod troskami po prírodných katastrofách alebo stavebných haváriách 

Zdroj: TASR