30. 9. 2021

Markíza je televíznym lídrom aj na videoportáli YouTube, ktorý jej udelil ocenenie Gold Creator Award

 Markíza je televíznym lídrom aj na videoportáli YouTube, 

 



ktorý jej udelil ocenenie Gold Creator Award


O obsah produkovaný televíziou Markíza má na celosvetovo najznámejšom a najpoužívanejšom videoportáli záujem už 1,11 milióna odberateľov.


Nielen na televíznom trhu, ale aj v dynamicky sa rozvíjajúcom svete sociálnych sietí je Markíza v rámci mediálnych značiek suverénnym lídrom, ktorý udáva trendy. Aj na obrazovkách počítačov a mobilných telefónov ponúka pestrý a zaujímavý obsah. Najnovšie to potvrdzuje ocenenie Gold Creator Award, ktoré tímu TV Markíza udelil celosvetovo najznámejší a najpoužívanejší videoportál YouTube.

Ide o ocenenie pre autorov, ktorých obsah odoberá viac než milión používateľov a zároveň splnia niekoľko ďalších podmienok. Práve túto métu sa oficiálnemu YouTube kanálu TV Markíza podarilo prekonať, podľa najnovších výsledkov sa počet jeho odberateľov rozšíril na 1,11 milióna osôb.

Gold Creator Award má podobu zlatého prevedenia známeho YouTube tlačidla Play, ktoré je vyrobené z pozlátenej mosadze a vyhotovené v zarámovanej podobe. YouTube týmto spôsobom vyzdvihol oslovovanie publika, ktoré sa zaujíma o televízny aj online svet. Ocenenie v utorok, 28. septembra 2021, slávnostne rozbalil generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele, za prítomnosti riaditeľa PR a marketingu Michala Boreca a členov social media tímu.

„Máme z tohto ocenenia veľkú radosť. Je to známka toho, že nami produkovaný obsah je kvalitný a obľúbený. Keď sme reštartovali náš YouTube kanál, mali sme len niekoľko tisíc odberateľov a prekročenie miliónovej hranice sa zdalo byť nedosiahnuteľnou métou. Naša nová stratégia však priniesla úspech a ja sa chcem aj touto cestou poďakovať všetkým používateľom, ktorí majú radi naše programy, a celému nášmu skvelému social media tímu,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

„Už dávno nie sme iba televízia, ale multimediálny dom a tvorca prémiového obsahu, ktorý šírime rôznymi distribučnými cestami. V dnešnej dobe je prítomnosť na iných platformách, mimo klasickej lineárnej televízie, už doslova nevyhnutnosťou. Niekoľkoročné úsilie celého nášho online tímu sa teraz pretavilo do tohto ocenenia a sme veľmi radi, že sme zo všetkých slovenských médií aj v prípade YouTubu na prvom mieste,“ doplnil Michal Borec, riaditeľ PR a marketingu skupiny Markíza.

Za dobu svojej existencie od júna 2016 dosiahol YouTube kanál TV Markíza už takmer 1,7 miliardy pozretí pri celkovej dobe pozerania 68,2 miliónov hodín. Doposiaľ najpopulárnejším videom je jedna z ukážok zo seriálového hitu Oteckovia, ktorá si pripísala viac ako 66 miliónov videní.

YouTube kanál TV Markíza prináša každý deň krátke ukážky či týždenné súhrny toho najzaujímavejšieho z pôvodných relácií a seriálov, ako aj aktuálne televízne upútavky. Prostredníctvom odkazov v popise či špeciálnych funkcií v rámci videa môžu používatelia prejsť na streamovaciu službu VOYO či AVOD platformu Markíza Plus, kde sa nachádza kompletný obsah.