1. 10. 2021

Rádio Aetter sa pripojilo k vysielaciemu maratónu študentských rádií

Rádio Aetter sa pripojilo k vysielaciemu 
 Rádio Aetter - živé vysielanie - online stream (vysoká kvalita) | Stream  player | Radia.sk - slovenský éter online
 
maratónu študentských rádií

Súčasťou 24-hodinového vysielacieho maratónu študentských rádií, ktorý sa uskutočňuje 1. októbra, je ako jediné zo Slovenska univerzitné rádio Aetter. TASR o tom informoval Peter Krajčovič z Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave.
Ako uviedol, vysielanie je streamované prostredníctvom služby Live365 a dostupné je pre poslucháčov z celého sveta. Projekt je súčasťou Medzinárodného dňa študentského vysielania. Ide o 11. ročník podujatia a slovenský zástupca dostane priestor vo vysielaní od 12.00 do 13.00 h.
"V rámci hodinového bloku predstavíme vo vysielaní krajinu a univerzitné mesto Trnava, priblížime vysielanie študentských rádií a samotné rádio. Hovorené slovo bude obohatené o anglický prejav, aby sme sa prihovorili aj zahraničným poslucháčom. Hudobný mix bude pozostávať zo slovenskej produkcie," informoval programový riaditeľ rádia Miroslav Kapec z fakulty masmediálnej komunikácie, kde rádio vzniklo a vysiela.
Počas 24 hodín bude postupne vysielať 24 univerzitných rádií z 24 krajín sveta. "Témou tohtoročného vysielacieho maratónu a Medzinárodného dňa študentského vysielania je prekonávanie ťažkých časov v období pandémie. Podujatie súčasne nesie posolstvo, že aj v ťažkých časoch sa dá vysielať a vytvárať obsah, ktorý bežne poslucháči nemôžu počuť," doplnil Andrej Brník z fakulty masmediálnej komunikácie.
Ambasádorom aktuálneho ročníka je americký spevák, skladateľ, hudobník a producent Alfred Matthew Yankovic, známy pod umeleckým menom „Weird Al“ Yankovic.

Zdroj. TASR