24. 3. 2022

RTVS odvysiela Mimoriadne spravodajstvo – Mesiac vojny na Ukrajin

RTVS odvysiela Mimoriadne spravodajstvo – 
 

 
Mesiac vojny na Ukrajine


RTVS informuje divákov o vývoji situácie na Ukrajine nielen v spravodajských reláciách, ale operatívne zmenila aj vysielaciu štruktúru televízneho okruhu Trojka a dočasne nahradila program spravodajsko-publicistickými informáciami v nepretržitom 24-hodinovom vysielaní. Vo štvrtok 24. marca uplynie mesiac od začiatku ruskej vojenskej agresie na Ukrajine a RTVS pripravila Mimoriadne spravodajstvo, ktoré odvysiela na Jednotke, ako aj v rámci spravodajského vysielania :24 na treťom televíznom okruhu o 16.00 h.


Mimoriadne správy sa budú venovať mesiacu vojny na Ukrajine z rôznych pohľadov a možnému ďalšiemu vývoju vojenského konfliktu. RTVS ponúkne divákom sumárne informácie o tom, čo sa od vypuknutia vojny udialo, aký bol vývoj konfliktu v čase, reakciám západných krajín a sankciám, ale tiež stratégii Ruska a možným scenárom vývoja situácie.

Moderátorom mimoriadneho spravodajského štúdia bude Matúš Havlík, ktorý sa bude rozprávať s hosťami priamo v štúdiu, ale aj prostredníctvom živých vstupov a videokonferencie. V štúdiu privíta politológa a prezidenta Inštitútu pre verejné otázky Grigorija Mesežnikova a regionálneho geografa pôsobiaceho na Prírodovedeckej fakulte UK Daniela Gurňáka.

V rámci živých vstupov sa divákom prihovorí aj analytik pôsobiaci na Fakulte sociálnych a ekonomických vied UK Alexej Kazharski pôvodom z Bieloruska a pripravený je aj rozhovor s bývalým vojenským veliteľom NATO Petrom Pavlom.

Aktuálne informácie prinesú prostredníctvom živých vstupov a videokonferencií redaktori RTVS z Bruselu, Kyjeva a Dnipra. Redaktor Martin Hílek sprostredkuje divákom správy zo samitu NATO a mimoriadneho samitu EÚ v Bruseli, na ktorom sa zídu aj predstavitelia G7. Redaktori Matej Šulc (Kyjev) a Martin Dorazín (Dnipro) prinesú aktuálny pohľad na dianie priamo na Ukrajine.

Mimoriadne spravodajské štúdio o vojne na Ukrajine prinesie RTVS vo štvrtok 24. júna od 16.00 do 16.45 h na Jednotke a v rámci mimoriadneho vysielania :24 aj na treťom televíznom okruhu. Mimoriadnu spravodajskú reláciu budú môcť diváci sledovať aj online na Facebookovej stránke Správy RTVS.