6. 5. 2022

Hlavnú spravodajskú reláciu RTVS posilnia noví moderátori

 Hlavnú spravodajskú reláciu RTVS

 posilnia noví moderátori

 

Hlavná spravodajská relácia RTVS Správy o 19.00 prichádza s novinkou. Po šiestich rokoch budú divákov tými najdôležitejšími informáciami z domova i zo sveta sprevádzať opäť moderátorské dvojice. K stáliciam hlavnej spravodajskej relácie pribudnú kolegovia, ktorých diváci RTVS poznajú či už z redaktorských alebo moderátorských spravodajských pozícií.

Hlavné televízne spravodajstvo RTVS čakajú zmeny. Od 14. mája sa budú v hlavnom vysielacom čase o 19.00 h striedať pri prinášaní overených informácií nové moderátorské dvojice. K Ľubomírovi Bajaníkovi pribudne Klaudia Suchomel Guzová, dvojicu so Janette Štefánkovou bude po novom tvoriť Andrej Bálint a s Viliamom Stankayom bude divákov hlavnou spravdajskou reláciou sprevádzať Simona Simanová.

„Som veľmi rád, že po rokoch osviežime vysielanie nášho večerného spravodajstva. Verím, že sa nové dvojice dokonale zladia a že si ich diváci obľúbia. Zároveň pevne verím, že pre divákov RTVS bude okrem dennej dávky objektívnych informácií aj táto milá novinka dôvodom pre zachovanie priazne nášmu televíznemu spravodajstvu,“ povedal generálny riaditeľ Jaroslav Rezník.

Na zmeny vo vysielaní Správ o 19.00 sa už tešia aj samotní moderátori. „Veľmi sa teším, mám miernu trému, ale bude to perfektná skúsenosť a veľká výzva,“ povedal nový moderátor Andrej Bálint a podobne zmenu vníma aj jeho moderátorská kolegyňa Janette Štefánková. „Na môjho nového spolumoderátora sa teším. Som presvedčená, že medzi nami vzájomná kolegiálna chémia bude fungovať,“ povedala. Hlavnú spravodajskú reláciu RTVS bude od 14. mája moderovať aj Simona Simanová. „Veľmi sa teším, pretože mám okolo seba skvelý tím, s ktorým pracujem už 15 rokov. Som zvedavá a zároveň verím, že sa to divákom bude páčiť,“ prezradila Simanová, ktorá si sadne v štúdiu s Viliamom Stankayom. Ten spolu s Ľubomírom Bajaníkom už moderovanie Správ vo dvojici zažil. „Už som kedysi moderoval vo dvojici, mal som viacero moderátorských partneriek, verím, že aj túto zmenu diváci ocenia a naše Správy budú pre nich atraktívnejšie a živšie,“ verí Stankay. „Je to opäť návrat späť, keď budeme môcť opäť viac spolupracovať vo dvojici, viac sa koordinovať a sústreďovať na prácu s jednotlivými zahláseniami a zároveň si ju aj rozdeliť,“ dodal Ľubomír Bajaník, ktorého v štúdiu doplní doterajšia redaktorka spravodajstva RTVS Klaudia Suchomel Guzová. „Je to pre mňa také prekvapenie, naozaj sa veľmi teším. Ľubo Bajaník je veľký profesionál. Verím, že sa nám podarí dobre a rýchlo sa zladiť a že nám to bude dobre fungovať,“ povedala.

Hlavnú spravodajskú reláciu Správy RTVS vysiela verejnoprávna televízia na Jednotke a v spravodajskom vysielaní :24 každý deň o 19.00 h. Na Dvojke a :ŠPORT-e Správy RTVS (vo verzii v slovenskom posunkovom jazyku) vysiela RTVS ako nočnú reprízu. Diváci hlavnú spravodajskú reláciu Správy RTVS nájdu kedykoľvek po odvysielaní aj v archíve na webe RTVS.