6. 4. 2023

RTVS, Markíza i Joj prinesú na veľkonočné sviatky pestrý program

 

RTVS, Markíza i Joj prinesú na

Pripravte sa na piatkový televízny masaker! Vyhrá Markíza, Jojka alebo RTVS?  - Televízia - Mediaklik 

 veľkonočné sviatky pestrý program

 

Blížiacim sa veľkonočným sviatkom prispôsobili svoje vysielanie aj RTVS, Markíza a Joj. Ich programové služby počas všetkých sviatočných dní prinesú divákom a poslucháčom pestrý program.
"Veľká noc je najvýznamnejším sviatkom kresťanského cirkevného roka a zároveň má silné prepojenie aj so slovenskými tradíciami. RTVS v rámci veľkonočnej programovej ponuky v televíznom a rozhlasovom vysielaní reflektuje silný náboženský charakter týchto sviatkov," uviedol PR manažér RTVS Filip Púchovský.
Jednotka odvysiela prenosy zo slávenia Veľkej noci, tematické dokumentárne a dramatické programy. Na Veľký piatok (7. 4.) odvysiela naživo služby Božie a na Veľkonočnú nedeľu (9. 4.) slávnostnú svätú omšu s pápežom Františkom z Vatikánu aj s požehnaním mestu a svetu Urbi et Orbi. V piatok uvedie koprodukčný hraný film RTVS Krištof, v nedeľu film pri príležitosti desiateho výročia pontifikátu pápeža Františka. Pre deti pripravila ranné vysielania, popoludnia budú venované zábavným programom.
Dvojka popri duchovnej tematike pripravila nové dokumentárne filmy a premiérové slovenské koncerty. V sobotu (8. 4.) pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov uvedie nové dokumenty Hudba od Kokavy a O Baripen Hrdosť. Spravodajský okruh :24 prinesie okrem informácií o aktuálnom dianí aj relácie a rozhovory.
Sviatkom prispôsobili vysielanie aj všetky okruhy Slovenského rozhlasu. Napríklad Rádio Slovensko prinesie premiéru Veľkonočných miniatúr. Rádio Regina Západ ponúkne v piatok spomienky rehoľnej a misijnej sestry Márie Bernadety Gromanovej, nedeľa popoludní bude patriť Portrétom. Rádio Regina Východ pripravuje koncerty, premiérové fíčre, veľkonočné folklórne pásma a veľkonočný kulinársky kvíz.
Markíza plánuje priniesť program pre celé rodiny. "Každý z jej členov si bude môcť vybrať z bohatej a žánrovo pestrej ponuky atraktívnych filmov a seriálov, ktoré prinesú stanice Markíza, Doma, Dajto a Markíza Krimi. Chýbať nebudú ani zaujímavé premiérové tituly a ani Veľká noc nepreruší tanečnú horúčku," uviedol PR manažér Lukáš Kočišek.
Piatkový večer bude na Markíze patriť animovanej rodinnej komédii, nedeľný zas romantickej. V nedeľu uvedie televízia tanečnú šou Let's Dance. Televízia Doma ostane verná príbehom lásky. Avizuje tituly, ako Vtáky v tŕní či Anna zo Zeleného domu. Večerné vysielanie na Dajto bude v duchu akčných a dobrodružných filmov, dni budú patriť komediálnym seriálom. Kriminálne seriály nájdu diváci na stanici Markíza Krimi.
Televízia Joj rovnako avizuje program pre všetky vekové kategórie, dopoludnia najmä pre najmenších a v hlavnom vysielacom čase prinesie celovečerné filmy. Chýbať nebudú ani relácie. Podľa programu, ktorý TASR poskytla vedúca PR televízie Lucia Tuhelová, odvysiela Joj vo štvrtok podvečer ďalšiu časť seriálu Nemocnica. Piatok začne rozprávkou Labková patrola III, podvečer pripravuje film Doba ľadová: Veľkonočné prekvapenie. Sobota popoludní bude patriť klasike v podobe rozprávky Soľ nad zlato. V nedeľu popoludní odvysiela televízia relácie Na chalupe i Nové bývanie, pondelkový večer bude patriť relácii Inkognito.
Vysielanie k sviatkom pripravila aj Joj 24. Piatkové ráno odštartuje reláciou Analýzy k desiatemu výročiu pontifikátu pápeža Františka I. Prinesie aj šesťdielny historický dokumentárny seriál Pápež: Najmocnejší muž v histórii.

Zdroj:TASR