7. 7. 2024

Šimkovičová nezákonne nakúpila nové logá pre STVR

Šimkovičová nezákonne nakúpila

 nové logá pre STVR




Ministerstvo kultúry uzatvorilo zmluvu na vytvorenie loga pre Slovenskú televíziu a rozhlas. Vyplýva to z materiálu, ktorý zverejnili v centrálnom registri. Informácie priniesla redaktorka Nina Janešíková. Ako prví o tom informoval portál aktuality.sk.

Dielo si rezort objednal od grafického dizajnéra Daniela Zachara počas júna. Zo zmluvy vyplýva, že vytvoriť mal tri samostatné logá pre Slovenskú televíziu, Slovenský rozhlas a spoločné logo média. A to na základe osobitných požiadaviek ministerstva.

Ich obsah v zmluve špecifikovaný nie je. Ďalšie vizuály, ktoré prináležia televíznym a rozhlasovým kanálom, spoluvytvárané neboli.

V dohode sa uvádza, že dielo mal odovzdať do konca júna tohto roka. Podľa našich informácií sa tak aj stalo. Národná rada SR pritom schválila zákon o vzniku STVR 20. júna. Prezident Peter Pellegrini novú legislatívu podpísal 30. júna.

V obchodnom registri ku dňu 7.7.2024 však žiadnu Slovenskú televíziu a rozhlas nenájdem. tám pádaom ani neexituje a nikto si nemôže nič objednávať. Navyše žiadny zákon neumožňuje Ministertvu kultúry zadtupovať inštitúciu, ktorú neriadi a ktorá ani neexistuje. Existuje iba Rozhlas a televízia Slovenska s jej zákonným zástupcom Ľubošom Machajom. Zdá sa, že si pani ministerka koleduje . Ide totiž o niekoľko súbežných trestných činov: Zneužívanie právomoci verejného činiteľa, porušenia pravidiel hospodárneho nakladania s financiami a podvod.

Nuž, a milá ministerka z Kitsee asi nevidel ani Ústavu SR, keďže : 
Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.



Čerešničkou na chaose sú tieto údaje ku zmluve: 
Dátum zverejnenia:04.07.2024
Dátum uzavretia:24.07.2024
Dátum účinnosti:05.07.2024
Dátum platnosti do:neuvedený