11. 10. 2024

Pre 40.ročník Košického zlatého pokladu vznikli nové piesne známych umelcov

Pre 40.ročník Košického zlatého pokladu


 vznikli nové piesne známych umelcov

Pri príležitosti 40. ročníka Košického zlatého pokladu vznikli nové piesne od známych interpretov. Ako TASR informovala PR manažérka Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR) Ivana Zečevič, tieto novinky, ako aj finálové skladby jubilejného ročníka pesničkovej súťaže spoznajú poslucháči ešte pred finálovým večerom.
"Nesúťažné skladby, ktoré špeciálne pre 40. ročník Košického zlatého pokladu napísali bývalí laureáti súťaže Peter Cmorik, Zuzana Mikulcová, BuranoWski, Janka Kozáková a Mukatado, Kristián Dufinec a Iconito, predstavujeme poslucháčom každý pracovný deň po 11.00 h vo vysielaní Rádia Slovensko," povedal hudobný dramaturg Rado Mešša. Súťažné skladby spolu s pripomienkou tých nesúťažných a raritami z minulých ročníkov si možno vypočuť v programe Svet našej hudby v sobotu 12. a 19. októbra po 19.00 h.
Finálový večer sa uskutoční 26. októbra v priestoroch Kasární/Kulturparku a otvoria ho vlaňajší víťazi God Bless Dumplings. Vysielaný bude naživo prostredníctvom Rádia Slovensko a Rádia Regina, pričom sa poslucháči budú môcť zapojiť do hlasovania prostredníctvom streamu. V nesúťažnej časti sa so svojimi novými piesňami okrem uvedených umelcov predstavia aj ďalšie stálice populárnej hudby spojené s Košickým zlatým pokladom, ako Beáta Dubasová či Igor Timko. Na pódiu ich bude sprevádzať Marián Čekovský & Band.
"Košický zlatý poklad má na Slovensku dlhoročnú tradíciu, ktorá významne prispieva k rozvoju pôvodnej slovenskej hudby. Táto súťaž poskytuje jedinečný priestor nielen začínajúcim talentom, ale aj etablovaným interpretom, aby mohli predstaviť svoju tvorbu širšiemu publiku a získať cennú spätnú väzbu od odbornej verejnosti," dodal poverený riaditeľ Slovenského rozhlasu Roman Bomboš.


Zdroj: TASR