12. 10. 2024

Rada pre médiá KBS vypísala súťaž o získanie mediálnych grantov

Rada pre médiá KBS vypísala súťaž


 o získanie mediálnych grantov

Rada pre spoločenské komunikačné prostriedky Konferencie biskupov Slovenska (KBS) vypísala súťaž o finančný príspevok na mediálny projekt s evanjelizačným zameraním. Projekty je potrebné predkladať v elektronickej forme do 25. októbra. KBS o tom informuje na svojom webe.
Ide o podporu masmediálnych projektov a projektov súvisiacich s masmédiami. Úspešní uchádzači budú podporení zo zbierky na katolícke médiá. "Zo štatútu Zbierky pre katolícke médiá vyplýva, že obsah a zameranie projektu musí priamo súvisieť s činnosťou katolíckej cirkvi v oblasti médií a aktivít v oblasti mediálnej výchovy," priblížila KBS.
Ako podotkla, projekty po uzavretí výzvy posúdi Rada pre spoločenské komunikačné prostriedky KBS. Ich definitívne schválenie podľa nej podlieha rozhodnutiu jarného plenárneho zasadania KBS v marci 2025. "Po odsúhlasení budú úspešní uchádzači oboznámení o výške schváleného príspevku v prospech konkrétneho projektu, ktorý však môžu čerpať až na základe uzatvorenej zmluvy o využití prostriedkov s KBS," doplnila.
Bližšie informácie, čo musí projekt obsahovať, je možné nájsť v štatúte zbierky. K projektu má byť pripojené vyjadrenie alebo odporúčanie farnosti alebo jej na roveň postavenej kompetentnej cirkevnej autority. Výsledky súťaže budú zverejnené na stránke Tlačovej kancelárie KBS.



Zdroj: TASR