30. 11. 2005

Apage Satanas

Apage Satanas

To. čo sa odohralo v relácii Správy a komentáre 22.11. Biskupi - Pozor na niektoré hnutia ,za účastí hostí ako Ondrej Garaj / Ekumenická spoločnosť pre štúdium siekt/ a Jozef Kováčik /riaditeľ Tlačovej kancelárie KBS/, som už dho nemal možnosť vidieť. Možno tak v roku 1989 . Nejde ani tak o hnutia Nazaret a Betánia / členovia hnutí si museli pýtať na všetko dovolenie od vodcu. A aj to, čo si majú kúpiť do obývačky a koľko majú mať detí a mnohí členovia sa uzavreli a prestali sa stretávať s ostatnými katolíkmi /. Šok prišiel neskôr . Za nebezpečné sekty, bez vysvetlenia a oponentúry boli označene :

Alternatívna medicína, Apokalyptické kulty , Astrológia, Bhagwan Sri Rajneesh (Osho) , Biotronika , Bratstvo Himawanti , Cirkev Ježiša Krista svätých neskorších dní (mormoni) , Cirkev zjednotenia (munisti), Damanhur , Ezoterika a okultizmus , Hare Krišna hnutie (ISKCON) , Herbalife , Hnutie Grálu, Homeopatia, Charizmatické hnutie , Joga, Kineziológia , Makedonová, N. L. , Most k slobode , New Age , Psychotronika, Raëliánske hnutie, Reinkarnácia , Reiki , Rodina lásky (Deti Božie), Sahadža joga , Satanizmus , Scientologická cirkev , Silvova metóda , Svedkovia Jehovovi , Šrí Činmoj , Transcendentálna meditácia, UFO. Nuž, spletené hrušky s jablkami. Redaktor Závodský nedal priestor oponentom a spolu s predstaviteľmi cirkvi ako jedinými hosťami všetky uvedené hnutia dal do jedného vreca- nebezpečné sekty.

Potom sa vlastne stáva to , čo logicky musí nasledovať. Do Rádia Lumen sa dovolala vystresovaná babička a pýtala sa, či smie zbierať liečivé bylinky a či to nie je v rozpore s katolíckou vierou, keďže táto cirkev aj liečenie bylinkami zaraďuje medzi alternatívne a teda satanské. / mail od diváka / . Ako koncesionár sa pýtam,prečo sa môžu beztrestne šíriť aj čiastočné bludy ži za verejné peniaze.