17. 2. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Muzzammil Hassan a jeho manželka Aasiya

Zakladateľ a šéf americkej islamskej televíznej stanice Bridges (Mosty) TV sa v pondelok priznal, že zavraždil svoju manželku. Jej telo našli policajti krátko predtým v budove televízie na predmestí Buffala, informuje šéf miestnej polície Andrew Problémy medzi Muzzammilom Hassanom a jeho manželkou Aasiyou sa začali po tom, ako Aasiya požiadala začiatkom januára o rozvod. Odvtedy viackrát nahlásila na polícii, že ju manžel bije. Pár mal dve deti, jedno štvor- a druhé šesťročné. Hassan má ešte dve ďalšie deti, 17- a 18-ročné, z predchádzajúceho manželstva. Pracovníci Bridges TV boli podľa televízie CNN šokovaní. "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť a posielame svoje modlitby rodinám obete," píše sa vo vyhlásení zamestnancov televízie. Muzzammil Hassan ju založil v roku 2004 so zámerom vyvažovať negatívny obraz o moslimoch, ktorý v Spojených štátoch panuje od teroristických útokov na New York a Washington v roku 2001.
Grécka polícia v utorok oznámila, že neznámi ozbrojenci strieľali a snažili sa odpáliť výbušné zariadenie pred budovou súkromnej televíznej stanice v Aténach. Nikto však neutrpel zranenia. Televízia Alter uviedla, že štyria muži v motocyklistických prilbách a kapucniach v utorok najmenej štyrikrát vystrelili na parkovisku jej budovy v južnej časti Atén, pričom poškodili zaparkované autá. Ozbrojenci ohrozili príslušníkov bezpečnostnej služby a odhodili výbušné zariadenie, ktoré však nevybuchlo. Podľa televízie muži ušli na dvoch motocykloch.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.