2. 10. 2012

Zomrel Dirk Bach

Zomrel Dirk Bach


Príčinou úmrtia obľúbeného nemeckého zabávača, herca a moderátora Dirka Bacha, ktorého našli v pondelok popoludní mŕtveho v Berlíne, bolo s veľkou pravdepodobnosťou zlyhanie srdcovej činnosti. Informoval o tom dnes hovorca príslušnej prokuratúry Holger Freund s tým, že so súdnou pitvou zosnulého 51-ročného umelca sa neráta.

V Bachovom apartmáne sa našli lieky proti vysokému krvnému tlaku, srdcovej nedostatočnosti a na znižovanie hladiny cholesterolu. V čase úmrtia sa v ňom nachádzal sám. Naposledy ho videli živého ešte v nedeľu v skorých popoludňajších hodinách, píše dnes internetové vydanie denníka Bild.
V sobotu 6. októbra večer mal herec, známy okrem iného z vlastnej šou a džungľového kempu pre prominentov televízie RTL alebo sitkomu Lukas verejnoprávnej ZDF, pred sebou premiéru divadelnej inscenácie Der kleine König Dezember na scéne Schlosspark Theatru. V jeho tamojšom texte figurovala aj veta: A kto je mŕtvy, stane sa hviezdou!
Rodák z Kolína nad Rýnom si za svoje kreácie pred filmovými a televíznymi kamerami a na divadelnom javisku vyslúžil celý rad ocenení, napríklad Telestar (1996), Nemeckú comedy cenu (1999), z ktorej sa v roku 2007 mohol tešiť opäť ako člen súboru za najlepšiu comedy show alebo prestížne ocenenie Zlatú kameru (2001).
Nečakaný skon populárneho a uznávaného kolegu vyvolal v radoch osobností nemeckého šoubiznizu veľký šok a smútok. Mnohí z nich konštatovali, že po Dirkovi Bachovi zostane vzhľadom na jeho široký záber a pracovitosť nezaplniteľná diera na scéne.
Komikovo úmrtie poznamená zrejme aj dnešné udeľovanie Nemeckých televíznych cien v Kolíne nad Rýnom. Organizátori podujatia, ktoré v minulosti moderoval aj Bach, to avizovali už v pondelok. O presnej podobe spomienky na zosnulého ešte niet informácií.

Copyright © TASR 2012