31. 5. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS




Slovenská mediálna skupina Spoločnosť 7 Plus rozširuje svoju rodinu. Od dnešného dňa sa jej súčasťou stáva Centrum Holdings, a. s., prevádzkovateľ slovenských online portálov Centrum.sk a Atlas.sk. Spomínané internetové portály disponujú spravodajskými i tematickými webstránkami a rôznorodými online službami.
"Sme jeden z lídrov na trhu v oblasti printu a vďaka spomínanej obchodnej transakcii sa okamžite radíme medzí lídrov i na slovenskom online trhu," reagoval konateľ spoločnosti Jozef Dukes. Podľa jeho slov slovenská mediálna skupina 7 Plus sa tak stáva modernou, silnou a nezávislou spoločnosťou 21. storočia s jasnou perspektívou. "Vďaka synergii, ktorú nám ponúka práve spojenie printu a online, vieme, že dokážeme poskytnúť našim zadávateľom jedno z najefektívnejších komunikačných riešení a čitateľom kvalitný a zaujímavý obsah," dodal Dukes.
"Zo strategického hľadiska touto akvizíciou a. s. Centrum Holdings ide o veľmi logický a predovšetkým prirodzený krok, ako sa etablovať medzi lídrami slovenskej online scény. Môžeme sa tak naďalej sústrediť na rozvoj nášho existujúceho portfólia a súbežne sa zaoberať novými projektmi, ktoré posilnia pozíciu nás ako skupiny na slovenskom mediálnom trhu," uviedol Dukes.
Spoločnosť 7 Plus je najväčšie slovenské multimediálne vydavateľstvo, ktoré má vo svojom portfóliu 21 titulov s pravidelnou periodicitou, 35 samostatne predajných špeciálov a vlastný internetový portál www.pluska.sk. Práve vďaka takému širokému portfóliu patrí medzi najvýznamnejších lídrov na slovenskom mediálnom trhu. V polovici decembra 2012 spoločnosť spustila integrovaný newsroom, kde sa prepojili jednotlivé oddelenia vyrábajúce denník Plus Jeden deň s redakciou portálu Pluska.sk. Spoločnosť 7 Plus tak investovala do najmodernejšej techniky a zároveň nasadila nový redakčný systém Woodwing. Touto akvizíciou spoločnosť potvrdzuje ďalšie investície v oblasti digitálu.

Copyright © TASR 2013