12. 1. 2014

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS


Americký seriál Impérium - Mafia v Atlantic City (2010) sa skončí po piatej sezóne. Oznámili to predstavitelia televízie HBO, ktorá seriál vyrába a vysiela. Rozhodnutie ukončiť seriál prišlo tri mesiace po tom, čo HBO oznámila, že Impérium bude pokračovať piatou sériou. "Rozhodli sme sa tento úspešný seriál ukončiť a tešíme sa na jeho silný a napínavý záver," uviedol tvorca seriálu Terence Winter. Termín premiéry piatej série Impéria zatiaľ nie je známy, malo by to však byť na jeseň.
Seriál Impérium - Mafia v Atlantic City sa odohráva v USA počas prohibície, pričom v hlavnej úlohe v ňom účinkuje Steve Buscemi, ktorý stvárňuje Nuckyho Thompsona. Okrem neho si v seriáli zahrali napríklad aj Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham, Michael Stuhlbarg, Stephen Graham, Ron Livingston, Michael Kenneth Williams, Jeffrey Wright, či Gretchen Mol. Medzi výkonnými producentmi sú okrem iných tiež Martin Scorsese a Mark Wahlberg, pričom prvý menovaný režíroval aj pilotnú epizódu. Seriál získal zatiaľ 17 cien Emmy a jeden Zlatý glóbus. 

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Nemecký producent Oliver Berben začne v lete nakrúcať film o živote nemeckého židovského dievčaťa Anny Frankovej, ktorá napísala svoj slávny denník, keď sa spoločne s rodinou skrývala počas druhej svetovej vojny v Amsterdame. Informovali o tom dnes nemecká televízia ZDF a magazín Spiegel.
      Hoci existuje už niekoľko filmov o Anne Frankovej, žiaden z nich však nie je "čisto nemeckej produkcie", povedal magazínu Spiegel Berben, ktorý produkoval filmy ako Carnage (Bůh masakru, 2011)  či Pope Joan (Legenda o Janě, 2009).
      Rodina s Annou ušla z Nemecka do Amsterdamu v roku 1933 a keď nacisti okupovali Holandsko, ukryla sa v zadnej prístavbe domu. V roku 1944 však boli vyzradení a deportovaní a Anna zomrela v roku 1945 ako 15-ročná v koncentračnom tábore Bergen-Belsen.
      Berbenov film pokryje obdobie v rokoch 1939-1944, ale neukáže ju v koncentračnom tábore ani jej smrť.
      "Vieme, čo sa tam stalo. Nemyslím si, že to musíme znova ukazovať," uviedol Berben. Obsadenie filmu, ktorý premietne nemecká televízia, ešte nevybrali.
      Film vyjde aj na DVD, ktoré bude distribuované do škôl bezplatne, informovala agentúra DPA.



Copyright © TASR 2013