17. 1. 2014

Rezník generálnym riaditeľom TASR

Rezník generálnym riaditeľom TASR

Správna rada TASR dnes do funkcie generálneho riaditeľa opätovne zvolila terajšieho šéfa agentúry Jaroslava Rezníka.
Na základe zákona o TASR končí súčasnému riaditeľovi mandát 29. apríla. Správna rada preto 2. decembra 2013 rozbehla výberové konanie, do ktorého sa ako jediný kandidát prihlásil súčasný riaditeľ agentúry Jaroslav Rezník.
"Na dnešnej voľbe generálneho riaditeľa bol vypočutý kandidát, ktorý predložil žiadosť o kandidatúru a splnil všetky zákonom stanovené podmienky," reagoval pre TASR predseda Správnej rady Vladimír Masár. "Odprezentoval projekt rozvoja tlačovej agentúry, ktorý bol členmi Správnej rady hodnotený pozitívne. Tak bol kandidát Jaroslav Rezník, súčasný generálny riaditeľ, schválený za generálneho riaditeľa agentúry aj na ďalšie päťročné obdobie," konštatoval Masár.
"V prvom rade mi dovoľte, aby som sa poďakoval Správnej rade za dôveru, ktorú do mňa vložila. A nielen vo vzťahu k nej, ale aj vo vzťahu k zamestnancom agentúry chcem povedať, že sa budem aj naďalej zo všetkých síl snažiť, aby TASR aj v nadchádzajúcich piatich rokoch prosperovala," reagoval na svoje znovuzvolenie Rezník. "Za kľúčovú považujem orientáciu tlačovej agentúry na digitálne médiá, to znamená na digitalizáciu archívu, rozvoj nášho webového portfólia a výraznú orientáciu na rozvoj pohyblivých obrázkov, to znamená Video Contentu, pretože po tom je teraz na trhu najväčší dopyt a my sme proklientsky orientovaná agentúra," naznačil ďalšie smerovanie agentúry.
Na dnešnom verejnom vypočutí Rezník prezentoval svoje výsledky na poste generálneho riaditeľa v uplynulých piatich rokoch, ako aj víziu rozvoja agentúry v nasledujúcom päťročnom období. "Musíme poskytovať viac informácií ako iné agentúry. Mali by sme produkovať kvalitné, overené a rýchle informácie pre všetky druhy médií," zdôraznil. Dodal, že tendenciou dneška je postupná marginalizácia klasickej tlače a rast internetových médií.
Prioritami agentúry v budúcnosti by podľa Rezníka mali byť popri posilnenej spravodajskej činnosti weby TASR, prostredníctvom ktorých poskytuje informácie ako koncové médium, videoprodukcia a digitalizácia.
"Musíme spájať tradičné hodnoty, čo nám, ako verejnoprávnej inštitúcii prislúcha. Ale musíme ich našim odberateľom sprostredkovávať najmodernejšími digitálnymi formami," povedal na vypočutí Rezník. Dodal, že TASR patrí medzi hodnotovo najkonzervatívnejšie, ale technologicky najprogresívnejšie médiá na slovenskom trhu.

Copyright © TASR 2013