29. 5. 2015

Výstava No Comment

Výstava No Comment



Novinárske fotografie a české i slovenské karikatúry možno od piatka vidieť v bratislavskej Open Gallery. Diela prihlásené do súťaže Novinárska cena 2014 zachytávajú spoločenské a politické udalosti na Slovensku i v zahraničí počas roka 2014. Výstavu No Comment kurátorsky pripravila Ľubica Stanek z Nadácie otvorenej spoločnosti a produkčne zabezpečila Katarína Vlková. Agentúru SITA o tom informoval Vladimír Čabák z Nadácie otvorenej spoločnosti.
Výber vystavených prác vychádza z kategórií súťaže - Najlepšia fotografická reportáž, Najlepšia fotografická aktualita a Najlepší česko-slovenský vtip, komiks, karikatúra. Víťazov a nominovaných vybrali porotcovia fotografických kategórií: Milota Havránková, Joe Klamar a Milan Jaroš. Vtipy, komiksy a karikatúry oceňovali Helena Diesing, Ivana Šáteková, Martin Ciel a Joachim Dvořák. Vo fotografii výstava prináša tvorbu víťazov - Michala Burzu, Tomáša Halásza a Borisa Németha. Doplnia ich fotografie od Maja Peigera, Matúša Zajaca, Andreja Bána, Kataríny Acél-Gálikovej, Martina Bandžáka a ďalších. Výstava predstaví aj víťaza kategórie Najlepší česko-slovenský kreslený vtip, komiks a karikatúra - Martina Shootyho Šútovca. Návštevníci uvidia tiež práce nominovaných českých autorov Vojtěcha Velického a VHRSTI (Vojtěch Jurík) a od ďalších prihlásených - Jozefa Danglára Gertliho, Stanislava Kemela, Miloša Gašparca a Rada Ondřejíčka alias Cynickej obludy.
Výstava No Comment bude v Open Gallery na Baštovej 5 v Bratislave otvorená do 28. júna a v novembri sa presunie do Prahy. Galéria je otvorená denne okrem pondelka od 11:00 do 19:00. Open Gallery funguje v sídle Nadácie otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation, ktorá je zároveň vyhlasovateľ a organizátor súťaže Novinárska cena.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané