7. 2. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Ďalším členom Rady Rozhlasu a televízie Slovenska je Martin Kákoš. Člena Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR, licenčná rada) poslanci ani v opakovanej voľbe nezvolili. Tajná voľba sa konala v závere piateho rokovacieho dňa 12. schôdze.
Snemovňa mala na tejto schôdzi vybrať troch členov Rady RTVS. V prvom hlasovaní minulý týždeň zvolila Dóru Hushegyiovú a Martina Kabáta. Tretieho člena, Kákoša, odobrila dnes v opakovanej voľbe. Hushegyiová a Kákoš sú odborníci v oblasti televízneho vysielania a Kabát v oblasti ekonómie.
Všetci v Rade RTVS pôsobia v súčasnosti. Funkčné obdobie sa im skončí 10. februára, a keďže ich plénum opäť zvolilo, budú v rade pokračovať ďalej.
Poslanci zároveň volili aj druhého člena licenčnej rady. K exposlancovi Mojmírovi Mamojkovi, ktorého vybrali minulý týždeň, ani dnes nikto nepribudol. Ani Peter Alakša, ani Štefan Fejko totiž nezískali dosť hlasov. Voľba sa zopakuje.
Nových členov RVR volí parlament preto, lebo 16. februára sa končí funkčné obdobie Milošovi Mistríkovi a Petrovi Alakšovi.

Copyright TASR ©2017