6. 7. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Necelý rok pred začiatkom majstrovstiev sveta v Rusku sa Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) stále nedohodla s domácimi televíznymi spoločnosťami na cene za vysielacie práva prenosov zo šampionátu. Podľa podpredsedu ruskej vlády Vitalija Mutka FIFA žiada 110 miliónov amerických dolárov (USD), ale ruské televízie si môžu dovoliť zaplatiť iba 38 až 40 miliónov. Podobné problémy sa vyskytli aj pred Pohárom konfederácii FIFA 2017, keď sa zmluvné strany dohodli iba šesť dní pred začiatkom turnaja. Mutko už skôr obvinil FIFA zo snahy vytiahnuť peniaze za vysielacie práva od ruskej vlády.


Americký herec kórejského pôvodu Daniel Dae Kim potvrdil, že po siedmich sezónach opúšťa seriál Hawaii 5.0 (2010). Televízia CBS oznámila jeho odchod pred pár dňami zároveň s odchodom jeho kanadsko-americkej kolegyne Grace Park. "Veľmi si vážime nesmierne nadanie Daniela a Grace, ich profesionálnu výnimočnosť a tiež "ducha aloha", ktoré priniesli do každej zo 168 epizód," uviedla CBS vo vyhlásení s tým, že obaja pomohli pri tvorbe Hawaii 5.0 a želajú im len to najlepšie v ďalšej kariére.
V médiách sa následne objavili správy, že obaja odmietli nové zmluvy po tom, ako sa nedokázali s tvorcami dohodnúť na vyšších platoch. Tie boli podľa zdrojov z prostredia produkcie o 10 - 15% nižšie, ako platy ich kolegov Alexa O'Loughlina a Scotta Caana.
"Mnohí z vás už počuli, čo sa stalo, a ja vám s ľútosťou musím potvrdiť, že je to pravda. Keď sa budúci týždeň začne nakrúcanie Hawaii 5.0, nebudem pri tom. Aj keď som bol ochotný, nedokázali sme sa so CBS dohodnúť na podmienkach novej zmluvy, takže som spravil zložité rozhodnutie nepokračovať," napísal 48-ročný herec v príspevku na sociálnej sieti Facebook a zároveň sa poďakoval za spoluprácu tvorcom i hereckým partnerom, ktorí sa podľa jeho slov stali jeho druhou rodinou. "Skončím tým, že i keď zmeny môžu byť náročné, mali by sme sa všetci pozerať ďalej, za toto sklamanie. Cesta k rovnosti býva zriedka jednoduchá," uzavrel a dodal, že dúfa, že sa všetci dokážu tešiť na budúcnosť.
Daniel Dae Kim je známy najmä ako Jin zo seriálu Nezvestní (2004 - 2010) alebo Chin Ho Kelly zo spomínaného Hawaii 5.0 (2010). Účinkoval tiež vo filmoch Spider-Man 2 (2004), Crash (2004), Jaskyňa (2005), Rezistencia (2015) alebo Experiment (2016).

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.