3. 7. 2017

Zomrel Paolo Villaggio

Zomrel  Paolo Villaggio



 Taliansky komediálny herec a celonárodne obľúbený umelec Paolo Villaggio, ktorého najslávnejšou postavou bol účtovník Ugo Fantozzi, zomrel dnes vo veku 84 rokov.
      Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA zomrel herec, spisovateľ a režisér Villaggio dnes okolo 06.00 h SELČ na súkromnej klinike na nekonkretizovanú chorobu. Herec bol v nemocnici od začiatku júna, dodala ANSA.
      Villaggio pochádzal z prístavného mesta Janov, z dvojičiek a detstvo prežil v chudobe počas druhej svetovej vojny. Celoštátnu slávu mu v 70., 80. a 90. rokoch minulého storočia priniesla séria filmov o účtovníkovi Fantozzim. Túto postavu, ktorú si obľúbili tiež slovenskí diváci, sám vytvoril.
      Ugo Fantozzi bol nepraktický, frustrovaný štátny zamestnanec, ktorého prenasledovala smola. Jeho nehody a nešťastné situácie využil Villaggio na zosmiešnenie byrokracie a ďalších zle fungujúcich stránok talianskej povojnovej spoločnosti.
      Taliansky premiér Paolo Gentiloni vzdal hold tomuto umelcovi na Twitteri, kde ho ocenil ako "výnimočne talentovaného komika, ktorý učil generácie Talianov priznať si zlozvyky".



Copyright TASR ©2017