9. 9. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký komediálny seriál Viceprezident(ka) (2012) sa skončí po pripravovanej siedmej sezóne. Pre magazín The Hollywood Reporter to potvrdila predstaviteľka titulnej hrdinky Seliny Meyer Julia Louis-Dreyfus. "Začalo byť jasné, že táto sezóna bude posledná. Nechceli sme sa opakovať a ani tu zostávať nežiadane dlho," uviedla a dodala, že to pre tvorcov ani pre ňu nebolo jednoduché rozhodnutie. "Priznajme si, bola to životná rola," skonštatovala 56-ročná herečka, ktorá je zároveň výkonnou producentkou projektu.
Spomínaná siedma sezóna seriálu, ktorý vzniká pod taktovkou televízie HBO, by sa mala dostať na televízne obrazovky v roku 2018. Dovedna by mala obsahovať desať epizód.
Séria Viceprezident(ka), za ktorej vznikom stojí Armando Iannucci, sa zameriava na spomínanú fiktívnu političku a neskoršiu prezidentku USA Selinu Meyer s tímom, s ktorým sa snaží zvládnuť každodenné politické hry vo Washingtone. Zároveň chce však vyzerať dobre pre verejnosť a vykonať niečo dobré pre svoju krajinu. Okrem Louis-Dreyfus si v projekte zahrali Tony Hale, Anna Chlumsky, Matt Walsh, Reid Scott, Timothy Simons, Kevin Dunn, Gary Cole či Sam Richardson. Séria má na konte dvanásť cien Primetime Emmy či sedem nominácií na Zlatý glóbus.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


O rozruch na srbskej mediálnej scéne sa postaralo vymenovanie nového šéfredaktora vláde blízkeho denníka Večernje novosti, ktorým sa stal Milorad Vučelič (69) - niekdajší blízky spolupracovník zosnulého juhoslovanského exprezidenta Slobodana Miloševiča. Prezident futbalového klubu Partizan Belehrad je už majiteľom nacionalistického magazínu Pečat.
      Rodák zo Sivacu riadil začiatkom 90. rokov minulého storočia srbskú štátnu televíziu RTS. Mnohí spájajú jeho meno so štvavou vojnovou propagandou, ako aj prepustením asi 1300 zamestnancov, ktorí ostro kritizovali vtedajšiu politiku belehradského vedenia.
      Niekdajšia spolupracovníčka RTS Gordana Sušová sa pre denník Danas vyjadrila, že terajšie vymenovanie Vučeliča je signálom, že 90. roky 20. storočia sa ešte stále nepominuli.
      Večernje novosti sa nachádzajú v zlej ekonomickej situácii, čo sa uvádza aj ako dôvod vymenovania nového šéfredaktora. Ten by mal teraz pripraviť predaj štátneho podielu v periodiku, podľa médií väčšinového.

Šesťdesiattriročný dramaturg historických programov Českej televízie (ČT) prišiel dnes popoludní o život po páde zo štvrtého poschodia sídla tohto verejnoprávneho médiá.
      Muž, ktorý podľa informácií internetového denníka Blesk čelil vyhrážkam, spáchal zrejme samovraždu.
      Najskôr sa mu snažili pomôcť laici, po niekoľkých minútach už profesionálni záchranári, avšak márne. Mnohopočetné zranenia boli nezlučiteľné so životom a muž zomrel na mieste tragédie na ich následky.
      Hovorca pražskej polície Tomáš Hulan potvrdil, že prijali oznámenie o pokuse o samovraždu na Kavčích horách, ktoré preverujú.
      Samotná ČT zverejnila na internete vyhlásenie s textom: V objekte ČT došlo dnes popoludní k tragickej udalosti, ktorou sa zaoberá Polícia ČR. Česká televízia sa k celej veci s ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a ochranu súkromia nebude bližšie vyjadrovať.




Copyright TASR ©2017