28. 9. 2017

ÚS SR k nepravdivým informáciám o sudcovi M. Ľalíkovi

ÚS SR k nepravdivým informáciám 

o sudcovi M. Ľalíkovi


Vo viacerých médiách včera a dnes boli zverejnené nepravdivé a účelovo fabulované informácie týkajúce sa účasti podpredsedu Ústavného súdu Slovenskej republiky Milana Ľalíka na akcii organizovanej 27. septembra 2017 v hoteli Tatra v Bratislave pod názvom "Právny štát alebo právo na pravdu".
Týmto si Vás dovoľujeme upozorniť, že podpredseda Ústavného súdu Slovenskej republiky Milan Ľalík nedostal pozvánku na dané podujatie, neprisľúbil účasť na ňom, a teda sa na ňom ani nezúčastnil, ani na ňom nevystúpil.
V dňoch 26. a 27. septembra 2017 sa spolu s ostatnými ústavnými sudcami zúčastnil dvojdňovej medzinárodnej vedeckej konferencie s názvom "25. výročie Ústavy Slovenskej republiky – VI. ústavné dni", ktorú Ústavný súd Slovenskej republiky v spolupráci s Právnickou fakultou UPJŠ v Košiciach organizuje už 6. rok – vždy posledný septembrový týždeň.
Keďže na VI. ústavných dňoch má každoročne zastúpenie vedecká obec zo Slovenska i zo zahraničia, organizácia tejto akcie sa začína pravidelne už v júni.
Informácie týkajúce sa účasti podpredsedu Ústavného súdu Slovenskej republiky Milana Ľalíka na akcii organizovanej 27. septembra 2017 v hoteli Tatra v Bratislave pod názvom "Právny štát alebo právo na pravdu" považujeme za neprijateľné, zavádzajúce a manipulatívne a výslovne sa proti nim ohradzujeme.

Copyright © TASR 2017