16. 11. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Nové Trnavské Rádio spustí svoje živé vysielanie v piatok 17. novembra o 12.00 h na frekvencii 103,9 MHz. Dostupné bude pre poslucháčov v Trnave a okolí, zameria sa na všetky vekové kategórie, primárne však na kategóriu aktívnych tridsiatnikov.
      Projekt rádia v Trnave ohlásili v novembri 2016, avšak ešte s názvom Rádio Roks. Bol odkaz na Trnavčanom dobre známu vôňu roksových lízaniek, ktoré sa desaťročia vyrábajú v miestnej firme. Programový manažér Dušan Vančo pre TASR uviedol, že sa od začiatku stretali s tým, že verejnosť viac používala názov, ktorý sa nakoniec rozhodli vo februári tohto roka prevziať ako oficiálny. „Trnavské Rádio má ambíciu priniesť do trnavského regiónu koncept sviežej lokálnej rozhlasovej stanice,” uviedol Vančo.
      Program prvého dňa budú moderovať Martin Cifrík a Maca Schmidtová. „Pripoja sa k nim aj zaujímaví hostia, Trnavčania ako moderátor Vlado Voštinár, hudobníci Robo Opatovský, Mária Čírová, Bystrík alebo Michal Štofej zo skupiny Hudba z Marsu. Cenným prekvapením bude aj herečka Anna Šišková, ktorá dlho pôsobila v trnavskom divadle ,“ dodal Vančo. Trnavské Rádio počíta okrem hudby aj so slovnými programami, tiež so spoluprácou s kultúrnym centrom Malý Berlín. Nie je v Trnave prvým lokálnym rádiom, od roku 1993 fungovalo Rádio T, ktoré sa neskôr zmenilo na Rádio Forte. Zaniklo v roku 2004.



Copyright TASR ©2017