20. 3. 2018

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky naďalej intenzívne pokračuje. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, prvoradým je zistenie a zaistenie dôkazov slúžiacich na objasnenie veci a potrestanie páchateľa. "Prezentovanie skutočností, ktoré sú orgánom činným v trestnom konaní známe, ako je dátum a čas úmrtia, počet striel, ktoré zasiahli obete a podobne nie je možné vzhľadom na súčasný stav vyšetrovania, preto nebudeme uvádzať žiadne podrobnosti, aby sa zamedzilo zmareniu alebo sťaženiu objasnenia a vyšetrenia veci," povedala Tökölyová. Podľa okolností vyšetrovania trestnej veci bude podľa nej médiám v čase, keď to bude možné, poskytnutá informácia v rozsahu, ktorý nebude brániť ďalšiemu vyšetrovaniu. "Kompetencie príslušných zahraničných orgánov budú vymedzené v pripravovanej dohode o zriadení spoločného vyšetrovacieho tímu," dodala.

Reportéra portálu aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zastrelili koncom februára v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta. Úkladná vražda investigatívneho novinára podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara pravdepodobne súvisí s jeho prácou.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.