23. 3. 2018

Zem spieva ide do veľkolepého finále

Zem spieva ide do veľkolepého finále

Šou Zem spieva, ktorá je čerstvou držiteľkou ceny v prestížnej diváckej ankete OTO 2017 za najlepší zábavný program roka, mieri do finále. Diváci sa môžu tešiť na večer plný folklórnych tanečných, speváckych a hudobných vystúpení. V netradičnom spojení sa finalisti na pódiu predstavia aj so svojimi lokálpatriotmi, a tak sa v sobotu stretneme aj s Janou Kirschner, Milkou Zimkovou, Marekom Ťapákom, Andrejom Bičanom, Petrom Marcinom, Jevgenijom Libezňukom, Petrom Bičom, Romanom Bombošom, či športovým moderátorom a komentátorom roka Marcelom Merčiakom.
Počas záverečného večera čaká divákov v sále i pri televíznych obrazovkách v priamom prenose tanečné prekvapenie – škola tanca v podaní porotcov Barbory Morongovej, Vlada Michalka a Lenky Šútorovej-Konečnej a špeciálne spojenie troch finalistov z prvej série. Spevák Štefan Štec, tanečník Peter Vajda a hudobník Michal Noga potešia fanúšikov Zem spieva spoločným originálnym folklórnym vystúpením.
V priamom prenose sa 24. marca o 20:30 na Jednotke predstavia: Folklórny súbor Vranovčan z Vranova nad Topľou, Folklórna skupina Poľana Jarabina z Jarabiny, Bardfa z Bardejova, Martina Ťasková Kanošová z Telgártu, Slovenský kultúrno-osvetový spolok Detvan zo Srbska, Martin Repáň z Terchovej, Folklórny súbor Borievka z Košíc, Anna Berédiová zo Srbska, Folklórny súbor Nadšenci z Trenčína a Folklórna skupina Podžiaran z Papradna.
Porota bude mať vo finále len poradný hlas. O tom, kto získa titul absolútneho víťaza druhej série Zem spieva rozhodnú hlasovaním televízni diváci. Všetky SMS hlasy divákov hlasujúcich počas priamych prenosov Zem spieva budú zaradené do záverečného žrebovania o 5 Full HD televízorov od RTVS a zároveň 500 plechoviek piva v limitovanej folklórnej edícii. Cena jednej SMS je 50 centov.