26. 4. 2018

Rádio_FM bude mať svoje pódium na hudobnom festivale SHARPE

Rádio_FM bude mať svoje pódium


na hudobnom festivale SHARPE

Sharpe je nový hudobný festival a konferencia, počas ktorého návštevníci zažijú v bratislavskej Novej Cvernovke viac ako 25 koncertov na šiestich pódiách. Počas dvoch dní (27. a 28.4.) nebudú chýbať vystúpenia pod holým nebom, akustické “unplugged” variácie, či temné elektronické sety. Zastúpenie na tomto hudobnom podujatí bude tiež mať Rádio_FM

Na pódiu Rádia_FM sa počas soboty 28. apríla vystriedajú shoegazová kapela Manon Meurt z Česka, avantgardní multiinštrumentalisti Svin z Dánska, vychádzajúca popová rakúska hviezda Ankathie Koi a tiež zástupcovia domácej scény Says, 52 Hertz Whale a FishFace.

„Opäť potvrdzujeme, že to s podporou domácej scény myslíme vážne. Na hudobnom festivale a konferencii Sharpe budeme mať Rádio_FM vlastné pódium a náš hudobný dramaturg Daniel Baláž bude diskutovať o dôležitosti verejnoprávnych rádií. Aj toto je spôsob, ako môžeme slovenskú tvorbu predstaviť zahraničným hosťom a odborníkom,“ poznamenala šéfdramaturgička Rádia_FM Janka Imrichová.

Poslaním festivalu je rozšíriť obzory hudobných fanúšikov a predstaviť zaujímavé mená z domácej a zahraničnej hudobnej scény, ktoré majú potenciál prekročiť hranice svojich krajín. Jeho súčasťou je odborná hudobná konferencia, ktorá vytvorí platformu pre vzdelávanie a networking hudobníkov a hudobných profesionálov.