5. 6. 2018

MS v hokeji priniesli RTVS medziročný nárast sledovanosti

MS v hokeji priniesli RTVS 

medziročný nárast sledovanosti

V rámci tohtoročného hokejového šampionátu v Dánsku RTVS odvysielala všetkých 64 hokejových zápasov (32 zápasov v priamych prenosoch, 32 zo záznamu) spolu s denným sumárom MS v kocke a premiérový 15-dielny spomienkový seriál Aj oni boli pri medailách, o reprezentantoch, ktorí sa zaslúžili o najväčšie úspechy slovenského hokeja. Ten si na Jednotke pozrelo v priemere 488 tisíc, na Dvojke 122 tisíc divákov.
Sledovanosť naživo vysielaných prenosov dosiahla na Jednotke v priemere hodnotu 590 tisíc divákov, na Dvojke 189 tisíc divákov. Záujem o hokejový šampionát potvrdil aj fakt, že viac ako 3 milióny divákov z populácie v cieľovej skupine 12+ si bez prerušenia pozrelo v televíznom vysielaní aspoň 10 minút z prenosov, čo predstavuje v porovnaní s predchádzajúcim rokom nárast o 3%. Z pohľadu atraktivity medzi najsledovanejšie zápasy šampionátu bol úvodný duel reprezentácie Slovenska a Česka, ktorý sa hral v sobotu 5. mája 20:10. Sledovalo ho 966 tisíc divákov s podielom na trhu 49,4%.
„Diváci a poslucháči sú naši klienti a robíme maximum pre ich spokojnosť. Sme hrdí na výsledky reprezentatívneho prieskumu realizovaného agentúrou AKO, v ktorom viac ako 90 percent respondentov vyjadrilo spokojnosť s rozhlasovým aj televíznym stvárnením MS v hokeji, “ uviedol šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.
Okrem televíznych priamych prenosov RTVS pripravila pre hokejových fanúšikov oficiálny web RTVS hokej.rtvs.sk s priemernou návštevnosťou online prenosov slovenskej reprezentácie viac ako 90.000 unikátnych zobrazení. Najviac unikátnych zobrazení - 109.000 bolo zaznamenaných 10. mája počas zápasu Slovenska s Francúzskom. V porovnaní s minulým rokom RTVS zaznamenala 134.394 unikátnych návštevníkov (870.000 zobrazení), pričom v predchádzajúcom roku 2017 to bolo iba 71.933 unikátnych návštevníkov. Spokojnosť so stránkou hokej.rtvs.sk vyjadrilo v prieskume 88.6 % divákov, čo predstavuje medziročný nárast takmer o 10 %.
RTVS v týchto dňoch pripravuje špeciálne futbalové štúdio k svetovému šampionátu v Rusku, ako aj oficiálny web futbal.rtvs.sk plný informácií z diania z šampionátu, analýzy, štatistiky a kompletný výsledkový servis.
Zdroj dát sledovanosti TV prenosov: PMT/KANTAR MEDIA Zdroj dát návštevnosti online prenosov: Google analytics Zdroj dát diváckej spokojnosti: Online prieskum (22.5-25.5.2018), N = 500, agentúra AKO