5. 6. 2018

RTVS vám nepatrí

RTVS vám nepatrí


Verejnoprávna inštitúcia nepatrí ani jej riaditeľovi a ani strane, ktorá ho tam dosadila. Keďže vedenie RTVS zlyháva, čoho dôkazom je, že napätá situácia sa nezlepšuje, naopak vyostruje sa do krajnosti, musíme sa ozvať my občania.

Hromadná výpoveď 12 dlhoročných redaktorov RTVS je ďalšou zlou správou pre kvalitu verejnoprávneho spravodajstva. Vyjadrenia odchádzajúcich redaktorov o neadekvátnom zasahovaní manažmentu do práce novinárov sú alarmujúce. Dôvera v spravodajstvo RTVS sa zvyšovala aj vďaka práci novinárov, ktorí teraz odchádzajú podaním výpovede alebo predtým kvôli nepredĺženiu zmluvy zo strany vedenia. Je neprípustné, aby túto dôveru znevažovali zásahy manažmentu a politikov.

Očakávame, že do 11.6.2018 riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník:

- odvolá vedenie spravodajstva RTVS

- opätovne ponúkne prácu viac ako 20 dlhoročným pracovníkom RTVS, ktorí odišli dobrovoľne alebo im nebola predĺžená zmluva

Chceme dať riaditeľovi možnosť uvedomiť si vážnosť situácie a vyriešiť ju. Ak naše podmienky nebudú splnené, na piatok 15.6.2018 zvoláme zhromaždenie "RTVS Vám nepatrí" pred budovu Slovenského rozhlasu.


Prosíme vás, pomôžte nám šíriť túto udalosť. Ďakujeme!