6. 7. 2018

RTVS odvysiela naživo 21 etáp z Tour de France

RTVS odvysiela naživo 


21 etáp z Tour de France

Od soboty 7. júla ponúkne RTVS priame prenosy v HD kvalite z 21 etáp najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France. Počas troch týždňov sa športoví fanúšikovia môžu tešiť na špeciálne Štúdio Tour de France s exkluzívnymi hosťami dvojičkami Martinom a Petrom Velitsovcami.

„Tešíme sa spolu s bratom Martinom na živé prenosy v štúdiu z Tour de France. Bude to pre nás nová skúsenosť a sme radi, že obaja môžeme našimi postrehmi z profi kariéry priblížiť divákom z pohľadu jazdca emócie na trati a atmosféru počas pretekov,“ povedal Peter Velits.

Od úvodnej etapy v slávnej filmárskej dedinke Noirmoutier-en-Lile až po cieľ na Elyzejských poliach v Paríži bude atmosféru a dianie v slávnom cyklo-pelotóne aj s Petrom Saganom sledovať vyslaný dvojčlenný štáb RTVS s talentovaným redaktorom Samuelom Brečkom a skúseným kameramanom Rastislavom Kuchtom. V bratislavskom štúdiu Tour de France budú pripravení moderátori Ľubica Melcerová a Ján Žgravčák. Komentátormi pretekov budú ostrieľaní Vladimír Genda a šéfredaktor portálu cycling-info.sk Lukáš Timko.

„Tour de France je mamutie podujatie s celosvetovým zásahom. Adekvátne tomuto faktu sa pripravujeme na vysielanie v RTVS. Som nadšený zo spolupráce s Velitsovcami, posunie prenosy o level vyššie. Pripravujeme aj flashbacky, ktoré počas priamych prenosov budú pripomínať najsilnejšie momenty histórie TdF v podaní Petra Sagana. Nezabúdame na online priestor, špeciálna webová stránka aj sociálne médiá budú v podaní RTVS takisto žiť. Sme pripravení, saganománia môže odštartovať.

Počas živých prenosov sa diváci budú môcť navyše zapojiť do SMS súťaže o hlavnú cenu pre celú rodinu.