4. 1. 2019

VÝROKY ROKA

VÝROKY ROKA






„Já se s vámi rozloučím tím, že mi před chvílí přinesli krásnou fotografii na internetu. Ta fotografie je krásná proto, že jsem na ní já. Z té fotografie vychází bublina a tam je napsáno: Mám rád novináře, možná že je pozvu na večeři na saudskoarabské velvyslanectví.“
Miloš Zeman

"Ľudia v Rusku majú viac slobôd ako v Británii."
Alexandr Jakovenkoruský veľvyslanec v Británii


„Rozhodne nie som priateľom komunizmu, ale za komunizmu museli Rómovia pracovať. Väčšinou pracovali ako kopáči a keď odmietali pracovať, išli do väzenia. Za komunizmu bol systém, že rómske pracovné čaty viedli sami Rómovia, ktorí mali prirodzenú autoritu, takže keď niekto v tíme nepracoval, vyfackali ho. Je to veľmi humánna metóda a spravidla sa osvedčuje."
Miloš Zeman


" Slovenské mainstreamové médiá sú všetky ťažko proamerické a probruselské. O týchto témach sa vždy zhodnú a pejú jednotnú pieseň probruselskej a proamerickej propagandy. I tak jeden dezinformáčný web spomedzi týchto propagandistických fakenewsových médií v proamerickom nasadení vyniká. Je to Denník N."
Hlavnespravy.sk


„Rezníkovi sa podarili mnohé veci a nezvládol niektoré ďalšie súvisiace s tým, aby sa posilnila verejnoprávnosť. Stále sú tam jednorozmerní redaktori, ktorí plnia úlohy Pán Boh vie koho, len nie záujmy slovenskej spoločnosti. Mnohé redakcie však začali pôsobiť kvalitnejšie a lepšie, než za predchádzajúceho vedenia, ale spravodajstvo stále pokrivkáva. Stále je neoliberálne a vôbec sa nezohľadňuje široké spektrum slovenskej spoločnosti.“
Anton Hrnko ,podpredseda a poslanec SNS


"Nemôžu herci riadiť štát."
Andrej Danko



„Prezident České republiky svolal tiskovou konferenci, aby spálil svoje trenýrky. Asi už to potřebovaly.“
Michael Žantovský

"Zdá sa, že americká žurnalistika sa pridala k strednému prúdu. Tí, ktorí udelili túto globálne uznávanú Pulitzerovu cenu, sa tiež pridali k danej komunite. To je aj dôvod, prečo niet čo komentovať; všetko, čo môžeme spraviť, je pokrčiť plecami a dúfať, že v nastávajúcich rokoch bude Pulitzerova cena udelená za niečo, čo má naozajstný zmysel."
Vladimir Soloviov,predseda Zväzu novinárov Ruska

„Pocit divákov a poslucháčov je, že mnohí redaktori – a týka sa to aj moderátorov prúdu na Rádiu Slovensko – majú pocit, že musia vyjadriť svoj postoj. Týmto vyzývam redaktorov aj dramaturgov, ak niektorí chcú robiť politiku, nech idú, je tu sloboda, môžu si založiť politické strany alebo sa pridať k súčasným stranám a tam nech prejavujú svoje názory. Ja ako divák, poslucháč ani koncesionári Slovenska nesmú cítiť ich politický postoj a názor. V posledných dňoch to bolo cítiť, nie je náhoda, že je takáto lavína sťažností.“
Jozef Chudík, člen Rady RTVS

"Viete kto vyhnal Židov do Varšavského geta? Myslíte si, že Nemci? Nie. Židia tam išli sami, pretože im povedali, že tam bude enkláva a že nebudú musieť dochádzať do styku s tými odpornými Poliakmi."
Kornel Morawiecki ,otec poľského premiéra Mateusza Morawieckého

"Hry od spomínaného pána Sorosa idú,aj keď sa často hovorí, že čo už môže taký osemdesiatpäťročný pán, niekde za oceánom, riadiť veci na Slovensku. Nielen na Slovensku. Tretí sektor je príliš bohatý vzhľadom na zdroje, ktoré uvádzajú. Musí byť nejaký iný zdroj, musí ich niekto financovať a myslím si, že sú to takéto zaoceánske peniaze.“
Ľubica Laššáková

„Ste jeden geniálny redaktor, ale v živote neexistuje odpoveď áno alebo nie.“
Andrej Danko na otázku, či má byť policajný prezident odvolaný z funkcie.


"Dosiahol som, že si prezident a premiér sadli do očí."
Andrej Danko

"Sú rôzne úvahy, ja nepopieram, že pani Žitňanská niektoré také veci aj v minulosti naznačovala, ja som to hovoril, že sú tu aj iné možné názory a nevylučujem, že sa baví o rôznych veciach, vrátane takej veci o ktorej hovoríte, ale musím povedať, že v žiadnej z týchto vecí nedošlo k pokroku.“
Andrej Danko


"To, že pätina žien sa stretáva s domácim násilím znamená, že štyri pätiny žien rešpektujú svoje postavenie v spoločnosti."
Jaroslav Paška, poslanec NR SR za SNS


"Moderátorka DVTV na mě útočila, měl jsem 39 stupňů horečku, celá republika to věděla, nevěděl jsem, na co se mě ptá, rozhovor jsem utnul."
Tomio Okamura

"Nemám problém odísť zo svojej pozície, keď budem pociťovať, že ju nedokážem vykonávať dostatočne profesionálne a so zázemím, ktoré na to potrebujem. Odišla som zo štyroch redakcií a vždy z dôvodu, že som už nechcela byť ich súčasťou. Ak dospejem opäť k tomu, že nedokážem komfortne vykonávať svoju prácu, budem sa riadiť rovnakými princípmi ako doteraz.Zatiaľ som ale nemala dôvod rozmýšľať nad takýmto riešením. Vidím v redakcii progres a chuť pracovať. Ak vytesníme kričiacu menšinu, je tu príjemné, typické rozhlasové prostredie, v ktorom som roky pracovala, do ktorého som sa rada vrátila."
Petra Stano Maťašovská


"Bolo to predovšetkým z toho dôvodu, napokon to zaznelo dnes aj na zasadnutí Rady, aby prezentované pohľady v plnej šírke zachytávali alternatívy, ktoré sa na Slovensku vyskytujú.“
Michal Dzurjanin, riaditeľm, Sekcia programových služieb Slovenského rozhlasu


„Každý kdo se podívá na četná videa mého kolapsu, která se neeticky a zřejmě protiprávně šíří nestráženým kyberprostorem, musí sám vidět - pokud někdy něco slavil, že takto se opilý člověk nechová, takže věřme, i když premiér policii nevěří, že něco vyšetří. Vyšetřovacích verzí bude, jak znám naše vyšetřovatele a služby, ustanoveno jistě více, od stresu z dramatických voleb až po zásah cizích rozvědek a mimozemské entity. Byl jsem asi tak opilý, jako má Zeman uříznutou nohu a rakovinu, což také lidem tloukla do hlavy korporátní sdělovadla.
A jsem zvyklý i na vláčení "svobodným korporátním tiskem" obsluhovaným presstituty ještě z manažerských dob, kdy jsem bránil privatizaci národního jmění v příkrém rozporu se stále platnými Dekrety prezidenta Republiky Československé Edvarda Beneše.
Presstituti byli samozřejmě pro, neboť se těšili na vyšší příjmy z inzerátů zprivatizovaných firem rvoucích se na zdeformovaném trhu o zákazníky. Vše pak platíme ve vyšších cenách zboží, které je mnohdy dražší než u sousedů v Německu při třetinových mzdách.
Že ale bude jeden z kandidátů na úřad nejvyšší říkat, že může otrávit ovce, dobytek i manažery, to jsem si neuměl představit v nejčernějších devadesátých let ani ve zlém snu. Nu, ale stalo se.
Náš TOP Týdeník totiž oslovil fundovanými články o mravním profilu manželů Drahošových statisíce čtenářů, povedlo se tak zmobilizovat nevoliče v Praze a díky tomu Zeman vyhrál, což se v určitých kruzích prostě asi neodpouští.
Až se dám plně do pořádku, navrhnu Karla Slezáka a Jana Šoltu na Velíškovu cenu, dojedu si do TOP hotelu pro kabát, který zůstal viset v místnosti pro akreditované novináře - nejsem žádný "letkař - holubář", jak o mě lůza roztrušuje a pak se pokusím uspořádat třeba v Syndikátu novinářů tiskovou konferenci, kde rád odpovím na další otázky a budu informovat i o stavu vyšetřování trestného činu neposkytnutí povinné pomoci. “
Milan Rokytka, novinár a ožran