2. 5. 2019

Billboard Music Awards

Billboard Music Awards

Udeľovanie 2019 Billboard Music Awards, ktoré sa konalo v noci v Las Vegas, ovládol kanadský rapper a spevák Drake. Rodák z Toronta si odniesol 12 cien vrátane tých pre top umelca a top interpreta. Stal sa pritom najoceňovanejším interpretom v histórii Billboard Music Awards, keďže si na konto pripísal už 27 trofejí. To je o štyri viac ako má doterajšia rekordmanka Taylor Swift.

Z celkovo 21 nominácií premenila šesť na víťazstvo americká rapperka Cardi B. O dve ceny menej získala kapela Maroon 5 a po tri trofeje vyhrali Ella Mai, Ozuna, Luke Combs a Lauren Daigle. Cenu pre top interpretku získala Ariana Grande a najlepším novým interpretom sa stal Juice WRLD. Medzi duami a skupinami triumfovala k-popová formácia BTS.

Galavečer otvorila Taylor Swift s Brendonom Uriem z kapely Panic! at the Disco, keď počas premiérového vystúpenia plného farieb predstavili ich spoločný singel ME!. Na pódiu sa neskôr predstavili aj Madonna a Maluma so skladbou Medellín či Halsey s BTS a ich spoločným hitom Boy With Luv. Urie a Halsey pritom počas večera vystúpili aj sólovo. Okrem nich si diváci a diváčky mohli užiť vystúpenia Ariany Grande, Ciary, Jonas Brothers, Khalida, dua Dan + Shay s Tori Kelly, Lauren Daigle a Pauly Abdul. Jednou z hviezd večera bola aj Mariah Carey, ktorá si prevzala Billboard Icon Award a predviedla zmes svojich hitov A No No, Always Be My Baby, Emotions, We Belong Together a Hero.

Podujatie, ktoré sa konalo v lasvegaskom MGM Grand Garden Arena, moderovala speváčka Kelly Clarkson. Interpretka počas večera zaspievala pieseň Broken and Beautiful z animovaného filmu UglyDolls (2019).


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.