6. 10. 2019

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 6. októbra o 11.00 h. .

Témy:
Ekonomický rast SR, výška minimálnej mzdy, rekreačné poukazy a ďalšie návrhy zákonov SNS, vzťahy v koalícii a opozícii; Údajná komunikácia M. Jankovskej a M. Kočnera a dôvera v súdnictvo, dôvera v politický systém, preskupovanie politických strán pred voľbami v roku 2020, témy strán pre voliča

Hostia:
- Andrej Danko (SNS), predseda NR SR, SNS
- Igor Matovič (OĽANO), poslanec NR SR, predseda strany
- Michal Truban (PS), predseda strany

Moderuje Norbert Dolinský

O 5 minút 12 v nedeľu 6. októbra o 11.55 h na Jednotke.

Hostia:
      - predseda NR SR a predseda Slovenskej národnej strany Andrej 

        Danko
      - líder koalície Progresívne Slovensko/Spolu – občianska 

        demokracia Michal Truban
 

Témy:
      - sociálno-ekonomický vývoj na Slovensku a návrhy opatrení na 

        zvyšovanie životnej úrovne ľudí;
      - pozície strán k dôležitým legislatívnym návrhom (napr. 

        reforma nemocníc, ochrana života resp. 
        potreba sprísňovania interrupcií, predĺženie moratória na 
        zverejňovanie výsledkov prieskumov 
        pred voľbami...);
      - aktuálna politická situácia.

 
Moderuje Marek Makara.






Moderátor Michal Kovačič v nedeľnom Na telo privíta hneď dvoch lídrov politických strán. V diskusnom dueli na seba narazia predseda opozičnej SaS Richard Sulík a predseda koaličného Mostu-Híd Béla Bugár.
Hoci dnes stoja na opačnej strane politickej barikády, ani jeden z nich nevylučuje možnú spoluprácu po parlamentných voľbách. Podľa prieskumov má však do parlamentu v súčasnosti bližšie SaS.
Tá ale po víkendovom kongrese môže prísť o viacero známych tvári, s ktorými Sulík nepočíta na kandidátke. Už dnes je pritom isté, že farby SaS neoblečie Václav Mika, ktorého predseda SaS len nedávno predstavil ako novú tvár na volebnej kandidátke Ako sa s tým Richard Sulík chce vyrovnať?
Pred neľahkou situáciou stojí aj predseda Mostu-Híd Béla Bugár, ktorého strana sa po takmer štyroch rokoch vo vládnej koalícii ocitá v prieskumoch pod hranicou zvoliteľnosti. Je v silách Bugára to do volieb ešte zvrátiť?
Oboch hostí sa však budeme pýtať aj na nové podozrenia okolo bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej, podľa ktorých mala korumpovať sudcov, aby rozhodovali v prospech Mariána Kočnera.
Diváci Na telo zároveň ako prví spoznajú aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS pre TV Markíza. Ak chcete vedieť, ako verejnosť vníma informácie o komunikácii verejných činiteľov a politikov s Mariánom Kočnerom cez aplikáciu Threema, zapnite si Markízu už v nedeľu, 6. októbra 2019, o 13:00.