11. 5. 2020

Pripomeňte si slovenskú cestu za historicky prvou medailou z MS v hokeji


Pripomeňte si slovenskú cestu za historicky


 prvou medailou z MS v hokeji



Bezplatný videoarchív Markíza Plus a televízia Dajto prinesú trojicu spomienkových hokejových prenosov zo svetového šampionátu v ruskom Petrohrade.


V čase, keď pandémia nového koronavírusu ochromila športový život takmer na celej planéte, prichádza skupina Markíza s výnimočným prekvapením pre všetkých hokejových fanúšikov. Už v pondelok, 11. mája 2020, spustí projekt vysielania spomienkových hokejových zápasov z majstrovstiev sveta v Petrohrade z roku 2000. Presne pred 20 rokmi ziskom striebra na svetovom šampionáte hokejisti na čele s kapitánom Miroslavom Šatanom po prvý raz pobláznili celé Slovensko. Pri tomto skvelom úspechu bola aj TV Markíza, ktorá v rokoch 1998 – 2000 vlastnila vysielacie práva na tento prestížny turnaj.

"Mám radosť, že sa nám podarilo dohodnúť sa s Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) a môžeme tak divákom opäť sprostredkovať jedinečné športové momenty, ktoré sa zapísali do histórie slovenského hokeja. Zároveň ma teší, že veľmi pozitívne zareagovali aj hokejisti, ktorí sa priamo podieľali na tomto úspechu a podelili sa s nami o spomienky, ktoré divákom ponúkneme v našej pravidelnej spravodajskej relácii Športové noviny,“ povedal Martin Lisý, šéfredaktor redakcie športu TV Markíza.

To najlepšie z „neuveriteľnej jazdy“ hokejistov Slovenska za historicky prvou medailou zo seniorského svetového šampionátu si diváci budú môcť vychutnať v podobe troch spomienkových prenosov: štvrťfinále USA – Slovensko 1:4, semifinále Slovensko – Fínsko 3:1 a finále Slovensko – Česko 3:5.

Jednotlivé hokejové zápasy s pôvodným komentárom v podaní vtedajších komentátorov Stanislava Pavlíka a Petra Šťastného budú k dispozícii v našom bezplatnom videoarchíve Markíza Plus v konkrétny deň vždy od 20:30 hod., čiže v pondelok 11. 5. 2020 štvrťfinále USA – Slovensko, v utorok 12. 5. 2020 semifinále Slovensko – Fínsko a vo štvrtok 14. 5. 2020 finále Slovensko – Česko. Všetky tri zápasy bude možné sledovať kedykoľvek a kdekoľvek až do 30. mája 2020.

Samozrejme, o fantastické hokejové divadlo neprídu ani diváci, ktorú si ho budú chcieť vychutnať na televíznej obrazovke, pretože všetky tri zápasy odvysiela aj televízia Dajto:

  • Pondelok 11. 5. 2020: štvrťfinále USA – Slovensko o 23:15 hod.
  • Utorok 12. 5. 2020: semifinále Slovensko – Fínsko o 22:05 hod.
  • Štvrtok 14. 5. 2020: finále Slovensko – Česko o 23:20 hod.

Zostava Slovenska na MS 2000 v Petrohrade: Ján Lašák, Pavol Rybár, Miroslav Lipovský - Ľubomír Sekeráš, Ivan Droppa, Stanislav Jasečko, Zdeno Chára, Peter Podhradský, Ľubomír Višňovský, Martin Štrbák, Radoslav Suchý - Miroslav Šatan, Ľubomír Hurtaj, Richard Kapuš, Peter Bartoš, Vlastimil Plavucha, Miroslav Hlinka, Ján Pardavý, Peter Pucher, Michal Hreus, Ľubomír Vaic, Ronald Petrovický, Ľuboš Bartečko, Michal Handzuš