6. 6. 2020

RTVS NEWS

RTVS NEWS


V sobotu o 22:25 odvysiela RTVS na Jednotke špeciálne vydanie hudobnej relácie 3 pódiá s podtitulom „cez okno“. Nová časť divákov a diváčky zavedie do zákulisia tvorby Petra Biča, Adama Ďuricu, Katky Knechtovej a Roba Opatovského. „Nápad vznikol ako reakcia na situáciu. Mali sme pocit, že treba niečo urobiť pre kultúru, ukázať umelcov, ktorí sú síce doma, ale ich život sa nezastavil, naopak. Koronu využili na tvorbu nových pesničiek. Hudba predsa stále žije a spája nás,“ uviedol režisér relácie Richard Raiman.
Nakrúcanie novej časti obľúbeného formátu bolo podľa slov tvorcov náročné. Vznikala totiž na piatich miestach naraz a režírovať a moderovať ju mohli len online. Peter Bič sa pripojil v Košiciach, Katka Knechtová v Prešove, Adam Ďurica v Trnave a Robo Opatovský v Bratislave, všetci v štúdiách, kde nahrávajú svoje skladby a albumy. „Bolo to náročnejšie ako klasické nakrúcanie na pľaci. Celú réžiu som robil vlastne cez okno, koordinoval som malé, jednoosobové štáby na ostatných miestach. Inak je formát relácie zachovaný, Peter sa trochu rozpráva s hosťami, veľa hrajú a spievajú,“ priblížil Raiman.
V blížiacom sa diele 3 pódií si zároveň popri štyroch hosťoch pripomenú i hudobníka, skladateľa a humoristu Jaroslava Filipa. „On bol známy tým, že veľa pracoval na počítači, bol akýmsi priekopníkom v tejto oblasti u nás. A teraz sme všetci prinútení viac používať compy, dokonca aj na nakrúcanie relácií. Spolu s ostatnými účinkujúcimi si preto strihneme aj jeho známu skladbu Cez okno,“ prezradil moderátor relácie Peter Bič.
Kedy televízia odvysiela ďalšie časti 3 pódií, je zatiaľ otázne.



©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.