1. 6. 2020

Veľkolepé superfinále SuperStar si vychutnalo rekordných 678-tisíc divákov


Veľkolepé superfinále SuperStar si 
vychutnalo rekordných 678-tisíc divákov

V rámci univerzálnej cieľovej skupiny 12+ ide o vôbec najsledovanejšiu epizódu za posledné tri ročníky SuperStar, čiže od roku 2015.

Slovensko a Česko našlo v nedeľu, 31. mája 2020, svoju šiestu spoločnú SuperStar, v závere veľkolepého superfinále sa ňou stala talentovaná mladá speváčka Barbora Piešová, ktorá okrem prestížneho titulu získala aj rozprávkovú výhru v hodnote 75 000 eur.
Záverečný priamy prenos obľúbenej speváckej šou sa na obrazovkách televízie Markíza stal v strategickej cieľovej skupine 12-54 suverénne najsledovanejším programom celého uplynulého týždňa v rámci programovej ponuky všetkých slovenských staníc.
V tejto obchodne podstatnej cieľovej skupine dosiahol dramatický súboj pätice najúspešnejších spevákov a speváčok vysoko nadpriemerný rating 14,5 % a absolútne rekordný trhový podiel 39,7 %. Akčný film Mechanik zabijak 2 zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne nižší trhový podiel 16,6 % a snímka Martino tajomstvo na Jednotke RTVS dosiahla podiel na trhu 8,0 %.
Finálnu šou plnú dych vyrážajúcich speváckych výkonov a veľkých emócií si vychutnalo celkovo 678-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, čo je absolútne rekordný výsledok v rámci posledných troch ročníkov, teda od roku 2015. Superfinále si obzvlášť podmanilo mladé diváčky vo veku od 12 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania šou zabezpečili trhový podiel 64,1 %.
Mimoriadny záujem o tohtoročnú SuperStar potvrdilo aj včerajšie divácke SMS hlasovanie, v ktorom o mene víťazky rozhodlo až neuveriteľných viac než 660-tisíc zaslaných hlasov.
Jednoznačne najsledovanejšou politickou diskusiou uplynulého týždňa sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala relácia Na telo. Včerajšie vydanie, v ktorom moderátor Michal Kovačič privítal podpredsedu Smeru-SD Petra Pellegriniho a ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina), dosiahlo skvelý rating 7,1 % a trhový podiel 24,8 %. Zaujímavú debatu o témach, ktoré aktuálne hýbu Slovenskom si nenechalo ujsť 518-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA