28. 7. 2020

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS

Najviac nominácií na americkej televíznej ceny Emmy získal seriál Strážcovia (Watchmen) od spoločnosti HBO. Táto mysterióznaa dráma, ktorá vznikla na základe komiksovej predlohy, má šancu získať ocenenie v 26 kategóriách. Druhý najvyšší počet nominácií, dvadsať, si pripísala komédia The Marvelous Mrs. Maisel (Úžasná pani Maiselová) od Amazonu, 18 nominácií má seriál Ozark z produkcie spoločnosti Netflix.
Medzi vysielateľmi si najlepšie viedol Netflix s rekordnými 160 nomináciami, za ním skončilo HBO sa 107 nomináciami. Tento rok boli adepti na ocenenie vzhľadom k pandémii chorobe covid-19 ohlásení len virtuálne.
Ceny Emmy, televízna obdoba filmových Oscarov, budú vyhlásené 20. septembra. Akú podobu bude ceremónie mať, nie je zatiaľ jasné. Večerom bude sprevádzať televízny moderátor, herec a komik Jimmy Kimmel. Ocenenie sa prvýkrát rozdávala v roku 1949. Minuloročný slávnostný večer bol špecifický v tom, že sa obišiel bez hlavného moderátora a víťazov jednotlivých kategórií predstavovali slávne osobnosti filmu i televízie.


Copyright © ČTK 2020


Sociálna a mikroblogovacia sieť Twitter zakázala najstaršiemu synovi amerického prezidenta Donalda Trumpa na 12 hodín zverejňovať príspevky na svojej platforme. Stalo sa tak po tom, ako Donald Trump Jr. zverejnil video, v ktorom opisovali pozitívne účinky hydroxychlorochínu. Ten niektorí považujú za preventívne opatrenie voči novému koronavírusu, a to aj napriek lekárskym správam, ktoré naznačujú opak. Zástancom používania hydroxychlorochínu je aj samotný prezident USA.
Twitter vyhlásil, že príspevok porušil pravidlá týkajúce sa šírenia dezinformácií súvisiacich s koronavírusom a ochorením COVID-19. Prezidentov syn si môže počas 12 hodín prezerať Twitter a posielať priame správy. "Vykonávame opatrenia v súlade s našimi pravidlami," vyhlásili pre BBC predstavitelia Twitteru.


Spoločnosť Google plánuje vybudovať nový podmorský kábel, ktorý spojí Spojené štáty americké s Veľkou Britániou a Španielskom. Projekt by mal byť hotový do roku 2022. Podľa Googlu sú podvodné káble kľúčové pre globálnu komunikáciu, pričom nesú 98 % všetkých svetových dát.
Nový kábel dostal názov Grace Hopper podľa zosnulej americkej počítačovej vedkyne Grace Hopperovej a bude viesť do britského mesta Bude v Cornwalle a španielskeho mesta Bilbao. Bude to štvrtý súkromný podmorský kábel spoločnosti Google.
Jayne Stowell, ktorá dohliada na budovanie podmorského káblového spojenia Googlu, pre BBC povedala, že potrebujú internetové pripojenie, na ktoré sa môžu spoľahnúť. "Nestačí mať jeden kábel, pretože po ceste sa sem-tam môže niečo pokaziť. A ak je dlhá osemtisíc metrov, chvíľu to trvá, kým chybu opravia," dodala. Káble musia odolávať zemetraseniam či silným prúdom a ich životnosť je približne 25 rokov. Stowell však povedala, že už potrebujú "novšie, lepšie a sofistikovanejšie technológie".
Analytik John Delaney zo spoločnosti IDC vyhlásil, že Google si budovaním vlastných káblov môže určiť trasu, ktorá mu najviac vyhovuje a nemusí platiť tretím stranám za používanie ich infraštruktúry.
Prvý transatlantický kábel z roku 1858 zabezpečil telegrafické spojenie medzi USA a Írskom.


©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.