18. 10. 2020

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA



Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 18. októbra od 11.00 h. 

Témy: 

Vládny rozpočet SR, opatrenia proti koronavírusu a ekonomická prognóza SR; Novela zákona o verejnom zdraví; Plán obnovy, čerpanie štrukturálnych fondov; Pomoc umelcom a zamestnancom v kultúre; Štátne hmotné rezervy počas 2. vlny pandémie.

Hostia: 

 -Veronika Remišová (Za ľudí), podpredsedníčka vlády, ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a predsedníčka strany

- Robert Fico (Smer-SD), poslanec NR SR, predseda strany

- Natália Milanová (OĽANO), ministerka kultúry

- Ľubica Laššáková (nezávislá), poslankyňa NR SR 

- Ján Rudolf, predseda Správy štátnych hmotných rezerv

Moderuje Norbert Dolinský.


O 5 minút 12 vysiela RTVS naživo v nedeľu 18. októbra od 11.55 h na Jednotke.

Hostia: 

-podpredseda vlády a minister hospodárstva SR, predseda SaS Richard Sulík; 

-podpredseda NR SR, líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini.


Témy:

 -Boj s pandémiou na Slovensku – sprísňovanie opatrení a ich komunikácia. - Dosah koronakrízy na slovenské hospodárstvo a možnosti jeho oživenia + rozsah a tempo ekonomickej pomoci firmám, živnostníkom a zamestnancom. - Nastavenie štátneho rozpočtu na budúci rok; plány na čerpanie prostriedkov z Fondu obnovy EÚ + reformné priority. - Aktuálna politická situácia.


Reláciu moderuje Marek Makara.





V  novom vydaní relácie Na telo privítame tentokrát až troch hostí. S ministrom financií Eduardom Hegerom (OĽaNO) a bývalým šéfom rezortu hospodárstva Petrom Žigom (Hlas-SD) sa podrobne pozrieme nielen na aktuálny návrh štátneho rozpočtu, ale aj na nový balíček prvej pomoci. Zaujímať nás však bude aj ich názor na pripravovaný plán obnovy za miliardy eur a na aktuálny vývoj slovenskej ekonomiky.

 

V druhej časti relácie sa bude moderátor Michal Kovačič pýtať premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) na jeho aktuálny konflikt s podpredsedom vlády Richardom Sulíkom (SaS).

 

Okrem toho ponúkneme aj exkluzívny prieskum preferencií strán a hnutí, ktorý už zahrnul aj poslednú koaličnú roztržku.

 

Zvučka Na telo sa aj túto nedeľu, 18. októbra 2020, ozve v tradičnom vysielacom čase o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza.