22. 10. 2020

Novoročný pozdrav TASR získal ocenenie Zlatá pečať

Novoročný pozdrav TASR získal
 ocenenie Zlatá pečať


Novoročný pozdrav Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) s názvom Prajeme Vám bezchybný rok 2020 z produkcie tlačiarenskej akciovej spoločnosti Cofin ocenila porota 27. ročníka súťaže Zlatá pečať, ktorú organizuje Zväz polygrafie na Slovensku.
Cieľom súťaže je ocenenie slovenských spoločností z oblasti polygrafie, ktorým sa darí vyrábať špičkové produkty, a tým podporujú rozvoj tohto odvetvia na Slovensku. K spoločnostiam, ktorým sa každý rok darí získať niekoľko ocenení, patrí Cofin, a. s., Ľubotice z okresu Prešov. Aj tento rok si zo súťaže odnáša štyri Zlaté pečate a to v kategóriách katalógy, etikety, netradičné polygrafické spracovanie i spoločenské a súkromné tlačoviny. V poslednej spomínanej získala ocenenie aj novoročenka TASR.
„Veľmi nás zaujal nápad vedenia TASR skĺbiť do jedného produktu novoročné prianie pre svojich klientov a zamestnancov, príručku spisovnej slovenčiny pre novinárov a kolekciu fotografií z produkcie tlačovej agentúry. Zo svojich skúseností viem, že je problematické spájať do jednej veci dve zásadné myšlienky. Tu sa podarili dokonca až tri a nazdávam sa, že vznikla obsahovo prínosná publikácia. Sme radi, že sme sa na projekte podieľali predovšetkým ako partner, nielen ako dodávateľ služby,“ konštatoval technický riaditeľ spoločnosti Cofin František Oľha.
Obsahovou náplňou publikácie bol výber najlepších záberov agentúrnych fotografov z oblasti kultúry, športu, priemyslu, poľnohospodárstva a turizmu, ktoré obohatili servis TASR v roku 2019, a príručka pre pracovníkov médií, ktorá upozorňovala na najčastejšie jazykové a štylistické prešľapy. Spomínané texty boli súčasťou rubriky Spisovná slovenčina, ktorú verejnoprávna agentúra ponúkla vo svojom servise.

 

Copyright © TASR 2020