3. 6. 2021

Proces so Štefanom Ághom bude pokračovať v pondelok

Proces so Štefanom Ághom 
bude pokračovať v pondelok





Proces so Štefanom Á. v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza bude pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pokračovať v pondelok (7. 6.).
Vo štvrtok mal pôvodne vypovedať právoplatne odsúdený exriaditeľ televízie Pavol Rusko. "Odmietam vypovedať," vyhlásil, keď v pojednávacej miestnosti strávil približne päť minút. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta navrhol prečítať jeho výpoveď z prípravného konania, s čím predseda senátu ŠTS súhlasil.
Pred Ruskom vypovedal odsúdený podnikateľ Marian Kočner. Vypovedal k vlastníckym vzťahom v televízii a inému takmer dve hodiny.
Pojednávanie so Štefanom Á. sa začalo minulý rok v závere novembra. Obžalovaný vinu popiera a vyhlasuje, že žiadne zmenky nesfalšoval a ním podpísané zmenky sú pravé. Obžalobu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta v júni minulého roka.
Štefan Á. v minulosti figuroval v kauze, v ktorej 12. januára tohto roku Najvyšší súd SR právoplatne odsúdil Ruska a Kočnera na 19-ročné tresty odňatia slobody, ako obvinený. Štefana Á., označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Kočnera, vylúčili na samostatné konanie. Počas procesu s odsúdenou dvojicou vypovedal ako svedok v júli 2019.
 
 

Copyright © TASR 2021