21. 1. 2023

RTVS pripravila mimoriadne spravodajské vysielanie cez víkend

RTVS pripravila mimoriadne 
 REFERENDUM 2023: Informácie pre voliča - Oficiálna stránka obce Jasenov
spravodajské vysielanie cez víkend

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) pripravuje mimoriadne spravodajské vysielanie k referendu o zmene Ústavy SR, ktoré bude v sobotu (21. 1.). Počas dňa bude informovať o priebehu referenda v spravodajských reláciách v televíznom aj rozhlasovom vysielaní. Okrem toho chystá mimoriadne spravodajské relácie v sobotu večer aj v nedeľu (22. 1.) predpoludním. TASR o tom informoval Filip Púchovský z RTVS.
V sobotu ponúkne RTVS na spravodajskom okruhu :24 aktuálne informácie v Správach počas celého dňa a v hlavnom večernom spravodajskom bloku o 19.00 h na Jednotke aj na :24. Redaktori budú monitorovať priebeh v regiónoch, sídle štátnej komisie pre voľby a v Štatistickom úrade SR. Pred zatvorením miestností o 21.50 h sa na :24 začne mimoriadne spravodajské štúdio Referendum 2023, od 22.30 h pôjde aj na Jednotke.
Púchovský dodal, že téma referenda bude v sobotu rezonovať aj vo všetkých spravodajských reláciách či správach v Rádiu Slovensko, Regina a Rádiu_FM. V Rádiožurnále odznejú aktuálne informácie a po zatvorení volebných miestností po 22.00 h ponúkne Rádio Slovensko nočné diskusné štúdio s odborníkmi.
V nedeľu bude na televíznom okruhu :24 od 9.00 h pokračovať mimoriadne štúdio, o priebehu a výsledkoch referenda budú moderátori diskutovať s odborníkmi. Naživo prinesie RTVS aj tlačovú besedu štátnej komisie pre voľby. Téme sa bude venovať aj diskusná relácia O 5 minút 12. O výsledkoch bude informovať aj rozhlasové vysielanie. V Rádiožurnále o 7.00 h, 12.00 h, 18.00 h a 22.00 h odznejú informácie o výsledkoch referenda, reakcie a zhodnotenie z pohľadu štátnej komisie. Rádio Slovensko ponúkne od 10.00 h aj diskusiu s politológmi.
Televízia Joj sa podľa jej hovorkyne Lucie Tuhelovej bude referendu venovať v hlavnej spravodajskej relácii Noviny TV Joj a tiež v spravodajskej televízii Joj 24. "Práve tu sa budeme venovať referendu po cely deň, prinesieme aktuálne informácie a v sobotu od 22.00 h budeme v lište zverejňovať výsledky," uviedla. V nedeľu plánuje televízia na Joj 24 rozhovor s analytikom. Tuhelová dodala, že posilnili štáby a tie budú pripravené informovať.
Televízia Markíza sa bude téme venovať v Televíznych novinách a na spravodajskom portáli tvnoviny.sk. PR manažér televízie Lukáš Kočišek dodal, že neplánujú programové zmeny.

Zdroj: TASR