16. 1. 2023

Zomrela Gina Lollobrigida 

Zomrela Gina Lollobrigida 

 Gina Lollobrigida as Esmeralda in the 1956 film of The Hunchback of Notre Dame.

Vo veku 95 rokov zomrela legendárna talianska herečka Gina Lollobrigida. Oznámila to v pondelok jej rodina, informuje TASR podľa správy talianskej agentúry ANSA.
Lollobrigida sa naposledy objavila na verejnosti 21. novembra, keď sa v televíznej talk-show Domenica in na stanici Rai 1 rozplakala nad svojou rodinnou situáciou.
"Mám právo žiť a zomrieť v pokoji," povedala herecká legenda v súvislosti so súdnym sporom, ktorý proti nej viedol jej syn Milco Skofic a vnuk Dimitri po tom, čo svojmu mladému opatrovateľovi Andreovi Piazzollovi zanechala veľké množstvo peňazí.
Moderátorka Mara Venierová sa ju snažila utešiť, avšak niekdajšia držiteľka titulu najkrajšej ženy sveta – o ktorý svojho času súperila so svojou krajankou Sophiou Lorenovou – odvetila, že tieto rodinné prieky ju ponížili a nemyslí si, že sa cez to niekedy prenesie.
Najvyšší kasačný súd niekoľko týždňov predtým rozhodol, že Lollobrigida potrebuje poručníka, aby zabránil cudzím osobám v parazitovaní na jej majetku. Súd ju síce neuznal za duševne chorú, avšak podľa znalcov sa u nej "znižovala schopnosť správne posudzovať realitu", a tak by sa mohla stať obeťou podvodníkov.
Herečka ešte vlani v septembri neúspešne kandidovala vo voľbách do talianskeho Senátu za stranu Suverénne a ľudové Taliansko. Jej prasynovec Francesco Lollobrigida je vo vláde premiérky Giorgie Meloniovej ministrom poľnohospodárstva, potravinovej zvrchovanosti a lesného hospodárstva za stranu Bratia Talianska.

Zdroj: TASR