16. 1. 2023

Novým riaditeľom sekcie nových médií RTVS  sa stal Pavol Pavlík

Novým riaditeľom sekcie nových médií RTVS 
sa stal Pavol Pavlík



Od 15. januára 2023 sa novým riaditeľom sekcie nových médií RTVS stáva Pavol Pavlík. Vo funkcii nahradilMatúša Miklošíka, ktorý bol dočasne poverený vedením sekcie.

Pavol Pavlík vyštudoval filozofiu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a následne masmediálnu a marketingovú komunikáciu na Fakulte masmédií Paneurópskej vysokej školy. Má dlhoročné skúsenosti v oblasti médií a online komunikácie. Pracoval ako redaktor, moderátor, dramaturg a šéfredaktor v Slovenskom rozhlase, rádiu Twist a v TV Markíza. Od roku 2004 bol výkonným a projektovým riaditeľom v spoločnosti Media One s.r.o., kde zodpovedal za riadenie spoločnosti a projektov a poskytoval konzultácie v komunikačnej a mediálnej oblasti. Na pozíciu riaditeľa sekcie nových médií RTVS nastupuje 15. januára.

„Žijeme vo veľmi komplikovanej dobe, v ktorej sú vybičované vášne a stavajú sa veľké bariéry v spoločnosti. Som presvedčený, že RTVS, ako verejnoprávne médium, má v tejto situácii nezastupiteľné miesto a rád by som sa na pozícii riaditeľa sekcie nových médií podieľal na tom, aby naša verejnoprávna inštitúcia naplno využila svoj veľký potenciál práve v tomto čase a darilo sa jej aj v segmente online-u,” povedal Pavol Pavlík.

„Do manažmentu RTVS som sa rozhodol pozvať ľudí, ktorých poznám z predchádzajúceho obdobia, viem, že sa na nich môžem spoľahnúť a som presvedčený o ich profesionálnych kvalitách. Veľmi sa teším, že novou posilou v manažmente je aj pán Pavol Pavlík. Poznáme sa niekoľko desaťročí a má blízko k moderným technológiám a rozumie online svetu. RTVS potrebuje posilniť svoju pozíciu v online priestore. Je potrebné využiť potenciál online-u naplno, zvýšiť výtlak a ja verím, že pán Pavlík so svojimi skúsenosťami dokáže RTVS v tomto smere výrazne pomôcť,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.