19. 1. 2023

RTVS predstavila jarné novinky vo vysielaní


RTVS predstavila jarné novinky 
 
 vo vysielaní


V budove Slovenského rozhlasu sa v utorok stretli novinári s manažmentom a osobnosťami RTVS na prvej tlačovej konferencii od nástupu nového manažmentu a nového generálneho riaditeľa. Súčasťou programu bolo predstavenie jarnej vysielacej štruktúry Rozhlasu a televízie Slovenska.



Moderátorka Iveta Malachovská na úvod tlačovej konferencie privítala generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, riaditeľa sekcie televíznych programových služieb Vincenta Štofaníka, riaditeľku sekcie spravodajstva a publicistiky Annu Sámelovú, riaditeľa sekcie rozhlasových programových služieb Ľuboša Černáka i riaditeľku sekcie marketingu a komunikácie Zuzanu Ťapákovú a ďalších členov manažmentu RTVS. Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj v úvodnej reči zhodnotil doterajšie pôsobenie v RTVS a vyjadril aj spokojnosť so štartom tohtoročnej jarnej vysielacej sezóny. „Podarilo sa nám pre divákov na jar pripraviť veľmi zaujímavý program. Už niekoľko dní môžu v našom televíznom vysielaní sledovať viaceré novinky ako Traf to!, Hit roka či Pravidlá mojej ženy a ja osobne sa teším aj na reláciu Najvernejší. Aj náš rozhlas ponúka jedinečné a nenahraditeľné programy. Verím, že po hudobnom „liftingu“ bude Rádio Slovensko aj naďalej ponúkať atraktívny obsah a že Rozhlas a televízia Slovenska bude aj naďalej posilňovať svoju pozíciu na trhu,” povedal generálny riaditeľ RTVS.

V priestoroch Štúdia 5 sa s novinármi stretli aj moderátorské hviezdy RTVS, aby priblížili novinky v jarnom vysielaní. Moderátor Juraj „Šoko“ Tabaček novinárom porozprával o novej súťažno-zábavnej šou Traf to!, Juraj Bača a dog kouč Juraj Ferko predstavili novú reláciu Najvernejší, v ktorej nahliadnu do života rodín s problémovými psíkmi. O novej sezóne gastronomického cestopisu Cestou necestou prišiel porozprávať jeho autor a režisér Tibor Patay. Nechýbali ani moderátori spravodajských relácií Janette Štefánková, Simona Simanová, Viliam Stankay, Andrej Bálint, Klaudia Suchomel Guzová, Miroslav Frindt a ďalší. Predstavenie jarnej štruktúry RTVS si nenechali ujsť ani Marcel Merčiak, Patrik Herman, Katka Brychtová, Alena Heribanová, Hana Rapantová a ďalšie známe osobnosti televíznej obrazovky. S novinármi sa stretli aj rozhlasoví moderátori Petra Bernasovská, Nora Gubková, Richard Dedek a ďalší.

Novinky v spravodajstve avizovala na tlačovej konferencii riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky Anna Sámelová. Vo svojom príhovore privítala novú posilu Patrika Hermana, ktorého čaká okrem školenia nových redaktorov aj charitatívny projekt RTVS a stane sa tvárou novej publicistickej relácie. Anna Sámelová oznámila aj zámer konkurzu na nových redaktorov spravodajstva, ktorý by sa mal uskutočniť v 3 slovenských mestách – Bratislava, Banská Bystrica a Košice v polovici februára. Sekcia spravodajstva intenzívne pracuje aj na zmenách v spravodajskej televízii RTVS :24, ktoré uvidia diváci na obrazovkách už v marci tohto roka.

Highlighty vysielania v rozhlasovej časti RTVS odprezentoval aj programový riaditeľ Ľuboš Černák. „V tomto roku si pripomíname 100 rokov od začiatku vysielania Československého rozhlasu. S kolegami z Českého rozhlasu pripravujeme spoločné koncerty Brnenského rozhlasového orchestra ľudových nástrojov s našim Orchestrom ľudových nástrojov a tiež spoločný koncert našich detských speváckych zborov. V Rádiu Slovensko sa v najbližšom čase chceme s novým intendantom Romanom Bombošom zamerať na posilnenie obsahu v dennom vysielaní a jeho prepojenia s nadčasovou hudbou. V Rádiu Regina sa chceme zamerať na blížiaci sa festival Grand Prix Svetozára Stračinu. V Rádiu Devín chystáme Festival rozhlasovej hry a odvysielame aj výnimočný koncert našich mladých rezidenčných sólistov, huslistu Tea Gertlera a klaviristu Ryana Martina Bradshawa, ktorí vystupujú so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Dirigovať bude Ondrej Lenárd,” avizoval novinky Ľuboš Černák.