9. 9. 2024

Zomrel Will Jennings

Zomrel Will Jennings


Will Jennings, spoluautor hitov ako Higher Love od Steva Winwooda a My Heart Will Go On od Celine Dion, zomrel vo veku 80 rokov, podľa viacerých správ amerických médií.
Jennings zomrel vo svojom texaskom dome, povedal jeho opatrovateľ pre Hollywood Reporter. Príčina smrti nebola identifikovaná.
V kariére trvajúcej päť desaťročí začal muž z malého mestečka Kilgore v Texase svoju hollywoodsku kariéru v roku 1976 a v roku 1977 sa spojil so skladateľom Richardom Kerrom, aby napísali skladbu Barryho Manilowa Looks Like We Made It.
Dvojica sa o dva roky neskôr opäť spojila v hite Somewhere in the Night.
Jennings pokračoval v písaní pre množstvo legendárnych umelcov, vrátane B.B. Kinga, Whitney Houston, Mariah Carey, Jimmyho Buffetta a Roya Orbisona.
Počas svojej kariéry Jennings spolupracoval na rade piesní pre filmové soundtracky, čo mu prinieslo uznanie.
Bolo to v roku 1983, keď Jennings získal svojho prvého Oscara za pieseň Up Where We Belong, napísanú pre film Taylora Hackforda An Officer and a Gentleman.
O osem rokov neskôr získal cenu Grammy, ako aj nomináciu na Zlatý glóbus za napísanie textu k piesni Erica Claptona Tears in Heaven pre film Rush.
Ale nad nimi všetkými prišla klasika Celine Dion My Heart Will Go On, napísaná pre Titanic Jamesa Camerona – v roku 1998 si odniesla Oscara, Zlatý glóbus a cenu Grammy.
Bol nominovaný na celkovo šesť cien Grammy a na svojom konte mal tri.
V roku 2006 sa jeho odkaz upevnil, keď bol uvedený do Siene slávy skladateľov.



Zdroj: BBC