20. 1. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Osemstranovú servisnú prílohu venovanú stredným školám, ktorá je súčasťou mesačníka Bratislavský kraj, nájdu od dnes v schránkach všetci obyvatelia kraja. "Keďže sa deviatakom blíži termín podávania prihlášok na stredné školy, pripravili sme našim obyvateľom servisnú prílohu, ktorá je súčasťou mesačníka Bratislavský kraj, v ktorej nájdu zoznam župných stredných škôl," vyjadril sa k obsahu schránok obyvateľov kraja predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.
Bratislavský samosprávny kraj prináša svojim obyvateľom ďalší benefit. Mesačník pre obyvateľov Bratislavského kraja je od svojho januárového čísla distribuovaný do všetkých domácností v kraji. Najnovšie vydanie mesačníka je venované všetkým deviatakom a ich rodičom, ktorých čaká rozhodovanie o ich budúcnosti, teda o strednej škole. Okrem osemstranovej špecializovanej prílohy o stredných školách si v novinách budú môcť obyvatelia kraja prečítať aj rozhovor s hlavným trénerom hokejového Slovana Bratislava Petrim Matikainenom. Dočítate sa viac informácií aj o pripravovanom projekte Deň župných škôl v Avione, kde sa už tento piatok, t. j. 23. 1. 2015, predstaví 47 stredných škôl, ako aj informácie o štvrtom ročníku súťaže Vráťme knihy do škôl.


Novou hovorkyňou bratislavskej mestskej časti Staré Mesto by sa mala od začiatku februára stať Nora Gubková. Bývalú televíznu i rozhlasovú redaktorku, či komunikačnú šéfku Slovenskej agentúry pre cestovný ruch si vybral nový starosta Radoslav Števčík. S novým šéfom samosprávy už prišiel na úrad aj nový prednosta, na posty niektorých vedúcich oddelení mestská časť zase pripravuje výberové konania. V rozhovore pre TASR to povedal Števčík.
Už pár dní po minuloročných komunálnych voľbách nový starosta avizoval, že chce z miestneho úradu prepustiť približne 70 ľudí. O toľko ich tam je totiž podľa neho viac ako pred štyrmi rokmi, úrad je tak zbytočne nafúknutý a prepúšťaním sa má ušetriť i optimalizovať práca. Prví zamestnanci už z úradu odišli, ale sami. "Zo 180 zamestnancov, ktorí na úrade boli, ich k pondelňajšiemu (19.1.) dátumu samo odišlo 15 až 20 a ďalších asi 10 až 15 by malo odísť v najbližších mesiacoch," uviedol Števčík.
Koľko ľudí nové vedenie prepustí, má povedať nová organizačná štruktúra. Jej návrh sa momentálne v mestskej časti pripravuje a hotový by mal byť do konca tohto mesiaca. "Po jej prijatí by sme potom podľa štruktúry prispôsobili počty pracovníkov na jednotlivých oddeleniach. Staré Mesto má totiž 14 oddelení a 37 referátov, myslím si, že tento počet je príliš veľký. Iné mestské časti majú okolo osem oddelení a referátov podstatne menej," vysvetľuje.

Copyright © TASR 2015