18. 1. 2015

Zomrela Faten Hamama

Zomrela Faten Hamama

Vo veku 83 rokov zomrela v sobotu 17. januára egyptská herečka a producentka Faten Hamama. Naposledy vydýchla v Káhire. Informovala o tom egyptská tlačová agentúra MENA, podľa ktorej umelkyňu trápili bližšie nešpecifikované zdravotné problémy.
Faten Hamama sa narodila 27. mája 1931. Hrať začala už ako sedemročná. Jej prvým manželom bol režisér Ezzel Dine Zulficar. V roku 1955 sa vydala za herca Omara Sharifa. Po jeho boku sa objavila vo viacerých filmoch, vrátane snímky Nahr el hub (River of Love, 1961), ktorú nakrútili na motívy románu Anna Kareninová (1878) ruského spisovateľa Leva Nikolajeviča Tolstoja. So Sharifom sa rozviedla v roku 1974. Jej tretím manželom sa stal Mohamed Abdel Wahab Mahmoud. Vo viacerých romantických filmoch sa predstavila spolu so spevákom Abdelom Halimom Hafezom. Bola tiež bojovníčkou za práva žien.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.