10. 11. 2017

HBO NEWS

HBO NEWS

Televízia HBO uvedie v nedeľu 12. novembra prvú časť druhej sezóny komediálno-romantického seriálu Až po uši režiséra Jana Hřebejka. Novými časťami tvorcovia seriálu nadviazali na prvú sériu, ktorú televízia vysielala pred troma rokmi.
Scenáristky Tereza Dusilová a Iva Klestilová si tentoraz nebrali servítky pred ústa a divákom a diváčkam pripravili veľké množstvo nekorektnej zábavy až krutej satiry. Nové časti budú opäť o romantike a humore, no hlavné postavy sa nevyhnú ani hystérii či bezradnosti. Diváci a diváčky sa môžu opäť tešiť na herecké výkony Ane Geislerovej, Jiřího Havelku, Jitky Čvančarovej, Jany Kolesárovej, Hynka Čermáka, Anny Polívkovej či Radka Holuba. K dosiaľ známym tváram seriálu sa v novej sérii pripoja aj Zuzana Šulajová, Taťjana Medvecká, Stanislav Majer a František Němec.
Tvorcovia seriálu spočiatku s druhou sezónou Až po uši vôbec nepočítali. „My sme si mysleli, že natočíme len jednu sezónu. Ten seriál mal predobraz v jednom izraelskom seriáli a v Izraeli k žiadnej druhej sezóne nikdy nedošlo, takže to v začiatkoch nenapadlo ani nám. Na základe diváckeho ohlasu sme sa však rozhodli, že tie príbehy neuzavrieme, ale natočíme ich ďalej,“ povedala kreatívna producentka HBO Europe Tereza Polachová, ktorá na procese tvorby nových dielov seriálu vyzdvihla predovšetkým podstatne väčšiu voľnosť práce. „Teraz sme mali omnoho voľnejšie ruky,“ podotkla.
Jitka Čvančarová zas na seriáli oceňuje svojský humor. „Ten seriál je humorný, veľa sme pracovali s humorom, niekedy možno na hrane, ale strašne nás to bavilo, tak dúfam, že to bude baviť aj divákov a diváčky,“ podotkla herečka, ktorá v seriáli od začiatku stvárňuje ženu v komplikovanej životnej situácii. „Všetko sa vždy v živote môže skomplikovať, to je predsa krásne... Viesť jednoduchý život by nebolo také korenisté,“ poznamenala.
Nový vietor do seriálu prinesie okrem iných aj Zuzana Šulajová alias Adela. „V seriáli je nás viac nových. Ja prídem z New Yorku s mojím manželom, ktorého stvárnil Stanislav Majer. Vlastne sa prídeme rozviesť a popritom trošku zamiešame karty v tých zabehnutých vzťahoch, ktoré preplynuli z prvej série do druhej. Ako to už býva aj v živote, keď príde do nejakej partie alebo spoločnosti nový člen, niečo to s tou spoločnosťou urobí, niečo sa udeje. A tak isto sa niečo udeje aj v nových dieloch, trošku sa to premieša. Bude to skrátka ešte zamotané,“ naznačila Šulajová.
O kameru sa postaral Asen Šopov a hudbu k novým častiam opäť skomponovala Vladivojna La Chia.
Seriál Až po uši bude HBO vysielať od 12. novembra každú nedeľu o 20:00. Spolu televízia zaradí do vysielania v rámci druhej série projektu desať častí.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.