8. 11. 2017

TASR NEWS

TASR NEWS


Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) pomôže školám vychovávať budúcich redaktorov. Študenti žurnalistiky budú môcť celý rok praxovať v agentúre a dostanú štipendiá. Počíta s tým koncepcia spolupráce TASR a univerzít, ktorú schválila riaditeľská rada agentúry na svojom rokovaní.
      O štipendiá vo výške 2000 eur a 1000 eur na akademický rok 2017/2018 sa môžu uchádzať študenti Ekonomickej univerzity, odboru ekonomickej teórie a žurnalistiky a študenti Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy. Musia navštevovať buď tretí ročník bakalárskeho, alebo prvý ročník magisterského štúdia. Uchádzači musia napísať esej a doložiť odporúčanie vedúceho katedry. Prihlášky treba poslať do 24. novembra 2017 mailom na sekrgr@tasr.sk.
      "Projekty pre školy rozvíjame dlhodobo, či už ide o sprístupnenie servisov pre všetky školy na Slovensku, alebo o web skolskyservis.sk, kde sme si tvrdou prácou vybudovali širokú sieť spolupracovníkov z radov žiakov, študentov i pedagógov. Pre tých najlepších chceme ponúknuť štipendiá," uviedol generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.
      Podmienkou podľa jeho slov bude prax v agentúre na rôznych pozíciách v trvaní jedného akademického roka. "Tento inštitút bude primárne určený pre univerzity, s ktorými máme v súčasnosti zmluvu o spolupráci a pôjde o študentov tretieho ročníka bakalárskeho a prvého ročníka magisterského štúdia," doplnil.
      Materiál "Podiel TASR ako verejnoprávnej inštitúcie na formovaní kvalifikovaných žurnalistov pre súčasnú a budúcu prax" komplexne rieši otázky spolupráce agentúry s univerzitami tak, aby sa TASR stala súčasťou duálneho vzdelávania a dokázala už počas štúdia prispieť k výchove budúcich redaktorov. Koncepcia rieši aj otázku tútorov a ich oceňovania či už pri vedení praktikantov, ale i nastupujúcich mladých redaktorov.
      Prihlášky študentov, ktorí sa budú uchádzať o prax v TASR, posúdi a vyberie komisia, ktorú vymenuje generálny riaditeľ TASR. Podrobnosti sú uvedené na webe TASR.

Copyright TASR ©2017