9. 11. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS



SLOVAK MEDIA NEWS


Polícia začala vyšetrovanie pre krátenie daní v súvislosti s predajom firmy Igora Matoviča regionPress. Malo k nemu dôjsť v roku 2008, keď svoju firmu predal, pričom príjem z predaja do daňového priznania nezahrnul. Štátu mala vzniknúť škoda viac ako pol milióna eur. Matovič bol v tejto súvislosti na polícii už minulý piatok aj vypovedať. Za tento trestný čin hrozí páchateľovi trest od sedem do 12 rokov. Informuje o tom štvrtkové vydanie denníka Pravda.
      "Dňa 3.11.2017 bola na Národnej kriminálnej agentúre Prezídia Policajného zboru vypočutá osoba I. M., v súvislosti s ktorou vedie NAKA vyšetrovanie vo veci zločinu skrátenia dane a poistného," uviedol pre Pravdu hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.
      Podľa jeho slov je predmetom vyšetrovania úmyselné nezahrnutie príjmu z predaja podniku do daňového priznania k dani z príjmu fyzickej osoby, čím malo dôjsť k účelovému skráteniu dane z príjmu fyzických osôb za obdobie roka 2008 v celkovej výške najmenej 645.254,16 eura.
      Ako informuje denník, Matovičov právny zástupca Daniel Lipšic označil minulý týždeň postup polície za šikanu. "Protikorupčná jednotka NAKA vedie stíhanie na základe premisy, že fyzickou osobou už raz zdanené peniaze, pokiaľ ich prevedie z podnikateľského účtu na osobný, musí zdaniť 19 percentami ešte raz," povedal pre televíziu JOJ Lipšic.

Copyright © TASR 2017